Hírek Kiemelt hírek Makó

Így látta Gergely Gábor a Hagymatikum idei évét

2017 végéhez közeledve felkerestük a fürdő igazgatóját, hogy foglalja össze, milyen éve is volt a Makói Hagymatikum Gyógyfürdőnek.

Kiss Dániel – Makó

– Volt az idei évben jó is, rossz is elég sok, jutott mindenből. Nagyon jól kezdődött, hiszen mindjárt az év elején köszönthettük a kétmilliomodik látogatónkat, szerintem ez egy nagyon szép eredmény egy ötéves létesítménytől. Ezt követően nem sokkal megkaptuk a minősítést a Magyar Fürdőszövetségtől, ami azt jelenti, hogy ötcsillagos élményfürdő és négycsillagos gyógyfürdő minősítés büszke tulajdonosai lehetünk – vezette fel Gergely Gábor. A komplexumot mindössze egy esztendeje igazgatja, de rengeteg dolog történt ez alatt a rövid idő alatt is: 2017 közepén az Év Feltörekvő Fürdője szavazáson elnyerték Csongrád megye legjobb feltörekvő fürdőjének járó díját. Ezzel pedig nem ért véget a sor, jelenleg egy angliai székhelyű világcég európai szavazásán a legjobb családbarát fürdő kategóriában vannak versenyben.

– A rengeteg műszaki feladat mellett nagy hangsúlyt fektetünk a tisztaságra, éttermi szolgáltatásaink minél magasabb színvonalára, és az újonnan megnyitott Nyugi Bár vonzóvá tételére, mind a vendégek, mind a makói lakosok számára. Sikernek tartom, hogy az évek óta stagnáló gyógyászati kezelésszám emelkedő tendenciát mutat. Folyamatos szakmai továbbképzésekkel tudjuk biztosítani a gyógyulni vágyó vendégeink elégedettségét, melyet az országban egyedülálló módon a helyi lakosok évente kétszer 15 alkalommal térítésmentesen vehetnek igénybe – emelte ki az igazgató.

Az idei év talán legmeghatározóbb eseménye a fürdő fejlesztése, melynek tervezésében aktívan részt vett Gergely Gábor is. A beruházás során felépül egy úszómedence, öltözők, újabb kültéri meleg vizes medence bárpulttal, és a fiatalabb korosztályt megcélozva, egy országosan is kiemelkedő minőségű, csúszdatoronnyal kombinált újabb élményzónát is birtokba vehetnek majd a vendégek, de ez még nem minden. – Ennek az élménykupolának a galériaszintjén a Makovecz Imre által annak idején megálmodott Atlantisz világ fog megjelenni, szobrokkal, fényekkel, mindenféle effektekkel. Ezen a helyszínen egy komplett víz alatti világot, egy történetet szeretnénk majd bemutatni – tette hozzá az igazgató, aki azt is elmondta, hogy ebből a szempontból is egyedülálló lesz ez az élménykomplexum.

Programokat tekintve is eseménydús évet zárhat a fürdő, a következő nagy rendezvényük a szilveszter lesz. – Nagyon bízom benne, hogy a tavalyi siker után, az idei is hasonlóan eredményes lesz. Meglepetésünkre, az előző évekhez képest 25%-kal megnövelt belépő darabszámot kettő hét alatt értékesítettük. 2018-ban is szeretnénk azt a hagyományt folytatni, ahogy az idén is történt, hogy több mint 30 rendezvénnyel várjuk vendégeinket – hozzátette, hogy a látogatók nagy része külföldi, így olyan fellépőket hívnak meg, amelyeket ők is ismernek, csak úgy, mint amilyen a legutóbbi Bud Spencer & Terence Hill emlékzenekar volt. A következő nyarat is tervezik: koktélos-medencés chill-out partikat szeretnének rendezni rendszeresen, ezzel főként a fiatalabbakat szeretnék megszólítani.

Az idei év egyik aktuális újítása az adventi vásár költözése volt, amely a fürdő előtt kapott helyet, ennek turisztikai okai is voltak. – Ebben úgy gondoltuk, hogy segítenek a fürdővendégek. Péntek-szombat-vasárnap a legnagyobb forgalmú napjaink, ha ezeken a napokon nyitva vannak az árusok, akkor mindenki jól jár, a fürdővendégek plusz programot kapnak, a szolgáltatóknak pedig megvan forgalmuk. Így ez által megkapják az igazi karácsonyi vásárok hangulatát kicsiben, de szerintem nagyon szép környezetben. Nem utolsó sorban spirituális üzenettel bír az új helyszín, hiszen az égből nézve a főbejárat előtti tér kövei egy nagy feszületet ábrázolnak, és hogy e köré épült fel most a karácsonyi vásár, ez véleményem szerint a Makovecz-szellemiséghez is jól illeszkedik.

– Így egy év után is köszönöm a bizalmat, hogy rám gondoltak a döntéshozók, mikor kineveztek fürdővezetőnek, igyekszem minden energiámmal megfelelni ennek a feladatnak, a vendégek maximális elégedettségét és a gazdaságos üzemeltetést is szem előtt tartva – mondta el Gergely Gábor, a Hagymatikum igazgatója, aki ezúton is szeretne boldog karácsonyt kívánni a fürdő volt és jövőbeli vendégeinek, a fürdő összes dolgozója nevében.