Kiemelt hírek Színes

A Kicsinyek Kórusa is fellépett a Falukarácsonyon

A helyi ifjúság és az idősebb generáció is fellépet a szombat délutáni apátfalvi Falukarácsonyon. Az adventi koszorú harmadik lángját a polgármester és az alpolgármester gyújtotta meg.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Fellépőkből nem volt hiány az apátfalvi Falukarácsonyon: Csapóné Ica néni és Simon Mihályné egy-egy prózával készült a rendezvényre, a Borbély András Band, a Tini és Mini Mazsorett Csoport és a Kerekes Márton Népdalkör és Citerazenekar pedig ünnepi műsorral rukkolt elő a közönségnek. A Kicsinyek Kórusa Josh Groban dalával, a You Raise Me Up-pal mutatkozott be – őket Mátó Mátyásné készítette fel. Az Apátfalvi Ifjúsági Klub is a színpadra lépett egy modernebb betlehemi játékkal.

Szekeres Ferenc polgármester köszöntötte a falu lakosságát. A település első embere beszédében kiemelte a karácsony fontosságát. Mint elhangzott: ilyenkor a valós emberi értékek is nagyobb teret nyernek, a szeretet, az összetartozás és a megbocsátás érzése megerősödik.

– Elfeledkezünk a mindennapok nehézségeiről, időt szakítunk, hogy minél meghittebb karácsonyunk legyen. Szerencsések vagyunk, ha szerető családban várhatjuk az ünnepet, meleg otthonban, étellel az asztalon. Azonban nem feledhetjük el azokat az embertársainkat, akik magányban vagy nélkülözve töltik a karácsonyt. Értük kell többet tenni ezeken a napokon – fogalmazott a polgármester.

navigate_before
navigate_next

A rendezvény után a Székelykapunál felállított adventi koszorúnál folytatódott a műsor. Az örömöt jelképező harmadik gyertyát a polgármester és Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármester gyújtotta meg. A Kardos István Néptánccsoport rövid produkcióval készült erre az alkalomra, amelyet koszorúnál adtak elő.