Kiemelt hírek Sport

Az ország legjobb aikidósait díjazták

A Nemzeti Aikidó Szövetség Magyarország és a Magyar Aikidó Sportért Alapítvány három kiemelt kitüntetést adott át ebben az évben: Borhy László, dr. Bezerédi Ákos és Kozma Róbert részére. 2017-ben ők a sportág legjobbjai.

Gajáta Fanni – Makó

A Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolában fogadták az ország legjobb aikidósait szombaton. A délelőtt folyamán edzéseket tartottak, majd délután egy évzáró keretén belül díjazták a legjobbakat.

Három kiemelt kitüntetést adott át a Nemzeti Aikidó Szövetség Magyarország és a Magyar Aikidó Sportért Alapítvány közösen. Márton Imre, a Makó Budo Klub elnöke és a szövetség általános elnöke, technikai igazgatója elmondta, az „Év aikidósa” címet közel 15 éve adják át a legjobbnak és többnyire ennek a rendezvénynek egy Csongrád megyei város ad otthont.

Az Év aikidósa címet ketten vehették át: Borhy László, az ELTE rektora és Bezerédi Ákos érdemelte ki az elismerést. Borhy elmondta, meglepetésként érte a díj és úgy véli, a sportnak köszönheti azt is, hogy a munkájában és a magánéletben egyre magasabb szintet ért el. Elárulta, elsőként a karatézott, majd 2008-ban ismerkedett meg az aikidóval. Kozma Róbertet is díjazták: a férfi évtizedek óta dolgozik a sportért, az elismeréssel a munkáját ismerték el.