Hírek Kiemelt hírek Térség

18 éveseket köszöntöttek Földeákon

A MOBIL Földeáki Fiatalok Egyesülete idén is köszöntötte a település 18 éves lakóit. Az ünnepségre élőzenével, bűvésszel és állófogadással készültek a szervezők.

Báthory Anikó – Földeák

– A fiatalok megbecsülése és a településünkhöz való kötődésük megerősítése miatt hoztuk létre ezt a rendezvényt – kezdte beszédét ma délelőtt a művelődési ház tükörtermében Bakos Adrienn, a MOBIL Földeáki Fiatalok Egyesületének elnöke.

Már harmadik éve köszöntik a községben a 18. életévüket betöltő fiatalokat. Idén 11 lány és 13 fiú kapott meghívást az ünnepségre.

Hajnal Gábor polgármester beszédében hangsúlyozta, ebben a korban az ifjú felnőttek feladata, hogy beilleszkedjenek a társadalomba, és továbbtanuljanak a szüleik terhére, hisz később munka mellett sokkal nehezebb megszerezni a diplomát.

A műsor során az egyesület tagjai felidézték 1999. eseményeit, majd a T-Moll Akusztik zenekar ez év legnagyobb magyar és külföldi slágereit adta elő a vendégeknek. A hangulatot tovább fokozta Tálas Péter Csongor bűvész előadása.

– Jól esett, hogy meghívtak a rendezvényre, és nagyon jó ötletnek tartom, hogy egy ilyen alkalomból összegyűlhettünk a művelődési házban – mondta Szabó Zsóka, aki szintén idén lett 18 éves. – Már vannak terveim a jövőre nézve: leérettségizem a Makói József Attila Gimnáziumban, ezután óvodapedagógusnak szeretnék tanulni.

A műsor végén egyedi címkés borral és emléklappal köszöntötték a fiatalokat, majd állófogadással zárták a résztvevők a délelőttöt.