Kiemelt hírek

A vállalkozókat ünnepelték Apátfalván

Egy régi hagyományt szeretne feléleszteni az apátfalvi önkormányzat: hosszú évek után ismét rendezvényt szerveztek a helyi vállalkozóknak. A jó hangulatú vacsorán minden ágazat képviselte magát.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Az apátfalvi önkormányzatnak sokat jelentenek a helyi vállalkozók, akik a település egyik legjelentősebb adófizetői, nélkülük Apátfalva sem fejlődhetne. Az egész éves munkájukért cserében az önkormányzat karácsonyi vacsorát szervezett nekik a Faluházban. Bár először az épület klubtermét jelölték meg helyszínnek, végül annyian jöttek el, hogy a díszteremben várták az üzlettulajdonosokat.

Simon Mihályné egyéni vállalkozóként tevékenykedik Apátfalván 1981 óta. Szerteágazó a vállalkozása, ugyanis virágokat, játékokat, ajándékokat és iskola- és irodaszereket is árul.

– Annak idején azért döntöttem így, mert tetszett az egyéni vállalkozás lehetősége. Elsőként elvégeztem a virágkötő tanfolyamot. Apátfalván jó vállalkozni, szeretek itt lenni. Nem is gondolkoztam azon, hogy más településen dolgozzak – fogalmazott Icu.

Apátfalván van olyan család, ahol több generáción átívelő egy vállalkozás. Czigeldrom Korom Zoltán dédszülei 1888-ban alapítottak vegyes kereskedelmi boltot a településen és Zoltán 27 éve nyitotta meg a saját üzletét.  Mint elmondta, miután megnyílt Makón az Aradi utcán az egyik hipermarket, azóta kicsit nehezebb boltot vezetni, mivel nem lehet versenyezni a multival, illetve túlkínálat is van Apátfalván.

navigate_before
navigate_next

A vállalkozók örültek az apátfalvi önkormányzat meghívásának és remélik, ismét hagyománnyá válhat ez a rendezvény.

One Response

  1. Gratulálok a szervezőknek,egyre jobban tapasztalható a közösségi élet fejlődése a községben.!!!!

Comments are closed.