Hírek Kiemelt hírek Makó

Nem csak Korda Györgyék zenéltek az Idősek karácsonyán

A Hagymaházban tartott eseményen Farkas Éva Erzsébet polgármester is gitározott és énekelt.

Kiss Dániel – Makó

Mára hagyománnyá vált a karácsonyi koncert, amelyet jelképes, kétszáz forintos áron tekinthetnek meg az érdeklődök. Ráadásul a bevétel jó helyre kerül: a hátrányos helyzetű gyerekek karácsonyi ünnepségére forgatja vissza az önkormányzat – tudtuk meg Barna Gábortól, a Városmarketing Iroda vezetőjétől.

Az ünnepséget Farkas Éva Erzsébet polgármester nyitotta meg. Köszöntője mellett zenével fogadta a közönséget, akik megtöltötték a Hagymaház nagytermét. Elmondta, hogy sok közösségbe látogatott el az adventi időszakban, és hálás azért, hogy így befogadták őt és képviselőtársait. Köszöntőjében kitért arra is, hogy polgármesterként mit érez ilyenkor, karácsony idején – Szolgálat, szeretet és beteljesedés. Ezt kívánom tenni Makó városának ünnepi asztalára. Fogyasszuk együtt, egészséggel, békében, Isten dicsőségének szeretetében!

Korda György és Balázs Klári a köszöntő után lépett színpadra. Már az első számmal levették a közönséget a lábukról, köszönhető ez a rutinjuknak is, hiszen régóta vannak színpadon – Én negyven éve, Gyuri hatvan, szóval ketten együtt 100 évesek leszünk. Jól bírjuk, rajtunk múlik mi az, amit elvállalunk, mi az, amit nem. És hogyha mi azt elvállaljuk, akkor teljes szívvel és lélekkel és teljes energiával csináljuk. Ez egy nagyon fontos dolog nekünk, az egy ünnepnap, mikor előadás van – mondta el Balázs Klári. Elmondta azt is, hogy karácsonykor csak olyan ételeket készít, ami nem hizlal; káposztalevest, halételeket, és az édességek helyett is gyümölcs kerül majd az asztalra. Korda György azt is elmondta, hogy nehéz évük volt, megszenvedték a nyári nagy melegeket a koncertek során, de jó év volt, aminek során felkészültek a következő évre, ahol azt a bizonyos 60-40 évfordulót ünneplik, és bíznak benne, hogy Makóra is eljutnak majd.