Kiemelt hírek Színes Térség

Gyerekműsor, közös éneklés Ambrózfalván

A település hagyományos falukarácsonyán az iskola és az óvoda is kapott ajándékot. A lakosokat a műsor után forralt bor, tea, sült kolbász és hurka várta.

Nagy Szabolcs – Makó

Egy tanulságos, régóta haragban lévő ember karácsonyi kibéküléséről szóló novella meghallgatásával kezdődött az ünnepi műsor Ambrózfalván. Csirik László polgármestertől megtudtuk, a közös, települési karácsonyozásnak több éves hagyománya van a településen, ilyenkor összegyűlnek a Faluházba a lakosok, hogy megnézzék az iskolások és óvodások műsorát, ezután az önkormányzat egy kis ajándékról is gondoskodik, forralt bor, tea, sült kolbász és hurka, ezzel látják vendégül az itt élőket.

Az ünnepségre hetek óta készültek az óvodában és az iskolában is, karácsony alkalmából mindkét intézmény és a gyerekek is kaptak ajándékokat, környékbeli vállalkozásoktól, az Ambrózfalváért Közalapítványtól, a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzattól, és a település önkormányzatától is.

navigate_before
navigate_next

Az ambrózfalvi iskolába most 19 diák van Trajerné Révész Marianntól megtudtuk, ezt az évet különösen sok eredménnyel zárják majd, rengetegen támogatják egész évben az iskolát.

– Nagyon régen volt annyi felújítás az iskolában, mint idén. A Hódmezővásárhelyi Tankerület segítségével többek között fűtéskorszerűsítés volt, nyílászárókat cseréltünk, az egész iskola ki lett festve. Eszközfejlesztésünk is volt, kaptunk szőnyegeket, lamináló gépet, spirálozó gépet, és számtalan más eszközt – mondta el a tanárnő.

navigate_before
navigate_next