Hírek Kiemelt hírek Makó

Előadás és közös éneklés kísérte az Erdei Etelka-díj átadóját

Csütörtök este adták át az Erdei Etelka-díjat a József Attila Gimnáziumban, a kiemelkedő munkájú tanárokat Erdei Etelka emlékéremmel díjazták.

Kiss Dániel – Makó

Martinuszné Korom Gabriella, a kuratórium elnöke nyitotta meg az átadót, aki elmondta, hogy 24 éve alapította Makó város képviselőtestülete az Erdei Etelka Alapítványt. A névadó tanárnő 27 évig tanított a gimnáziumban, fő tantárgya a biológia volt, idén lett volna éppen 90 éves. Az alapítvány célja elsősorban kiemelkedő biológia ismereteket felmutató tanulók díjazása, másodsorban a biológia iránt érdeklődő tanulók ismeretszerzésének elősegítése, harmadsorban pedig a természettudományos oktatás színvonalának emelése. A kuratórium egy pontozási rendszer alapján dönt, az a tanár vagy tanuló, aki összegyűjti a pontokat, az a díj megfelelő fokozatát kapja. Az idei évben két tanuló vehette át ezt a díjat: Erdei Renáta és Rónai Bendegúz. Az Erdei Etelka emlékérmet is átadták, amelyet a pedagógusok érdemelhetnek ki kiemelkedő munkájukkal. Az idei évben ezt Fábján-Nagy Mária és Péczelyné Gerencsér Zsuzsanna vehette át.

navigate_before
navigate_next

– Nagy megtiszteltetés volt átvenni ezt a díjat – mondta el Rónai Bendegúz, aki jelenleg az SZTE elsőéves fogorvostan-hallgatója. Elárulta, hogy a díj mellé kapott összeget valószínűleg biokémiai tankönyvekre fogja költeni. Nagyon örült, hogy visszatérhetett iskolájába, ráadásul ez a rendezvény közel áll a szívéhez, hiszen míg itt tanult rendszeresen részt vett a szervezésben.

Kihirdették a Természetfotó pályázat és az Ifjú Kutatók Pályázatának eredményeit is:

Természetfotó pályázat eredményei:

Első kategória: 5-8. évfolyam

I. Kohányi Attila 8. a

II. Kalász Larina Marietta és Sárkány Barbara 8. a

III. Kupecz János 8. a

Második kategória: 9-12. évfolyam

I. Berényi Patrik 11. A

II. Mihalek Gabriella 12. C

III. Csizmadia Tünde 12. C

Ifjú Kutatók Pályázat eredményei:

Első kategória: 5-8. évfolyam

I. Hajdu Enikő Ildikó 5. a

II. Bihari Krisztina Blanka 6. a

III. Verók Bernadett Tamara 8. a

Második kategória: 9-12. évfolyam

I. Baranyi Armand 10. D

II. Gules Gabriella 10. A

III. Oláh Balázs 10. A

navigate_before
navigate_next

Az átadót műsor követte, amelyben énekek, hangszeren előadott művek is hallhatóak voltak. Az ötödik osztályosok egy mesejátékot vittek színpadra, Lázár Ervin Hapci király történetét. A fuvolán, klarinéton és zongorán túl előkerültek az ütőhangszerek is: A Drummer Hands ütőegyüttes feldolgozta többek között Bruno Mars Runaway Baby című számát is. A programot az énekkar zárta, akik a legvégén a közönséget egy közös éneklésre invitálták, a Csendes éjjel zárták a műsort.