Hírek Kiemelt hírek Makó Sport

Átadták az Almási felújított tornacsarnokát

Több száz gyerek használja folyamatosan az iskola tornatermét. Nem csak a testnevelés óráknak ad helyet, a kézilabda utánpótlás is itt tartja edzéseit.

Nagy Szabolcs – Makó

Egy évvel ezelőtt, egy rendhagyó testnevelés órát tartottak az Almási tornacsarnokában Vadkerti Attila és Herbert Gábor válogatott kézilabdázók. A Makói Kézilabda Club utánpótlás szakosztályának vezetője, Nacsa József ekkor hívta fel a figyelmét az általános iskola igazgatójának arra a pályázatra, amelyet a Magyar Kézilabda Szövetség írt ki tornaterem felújítási célokra.

Ennek, és az önkormányzat által biztosított 10 millió forintos önerőnek köszönhetően újulhatott meg az Almási tornacsarnoka, tudtuk meg Borkáné Dudás Mónikától. A csarnok műszaki ávételéről korábban beszámoltunk, most a gyerekek is birtokba vehették.

– A modern városi ember már kevesebb fizikai munkát végez, nem gyalogolunk, a háztartásaink gépesítettek, csak rendszeres testedzéssel tarthatjuk magunkat fitten. Az aktív sportolás a stressz kezelés egyik leghatékonyabb fegyvere, és a gyerekek számára is fontos, hogy minél hamarabb megtalálják az egyéniségükhöz, testalkatukhoz és képességeikhez megfelelő mozgásformát – mondta el a Makói Általános Iskola intézményvezetője.

A tornacsarnok körülbelül 30 éve épült meg, azóta eléggé elavult, mondta el kérdésünkre Lipták Attila, az Almási Tagintézmény megbízott vezetője. A testnevelési órák túlnyomó részét itt tartják, mostantól a válaszfalnak köszönhetően a pedagógusok is könnyebben tarthatnak majd órát, hiszen így egyszerre két osztály is zavartalanul tud dolgozni.

Az átadó ünnepségen, amelyen az iskola diákjai is tartottak bemutatót, jelen volt Czirbus Gábor is. Az alpolgármestertől megtudtuk, azt szeretnék, ha Makó igazi sportos város lenne, és ebben történtek is nagy előrelépések az utóbbi években.

– Nagyon sok utánpótlás nevelő egyesület van Makón, nekik kötelességünk megteremteni a feltételeket. Ha olyan infrastruktúra van, ahová a gyereknek nincs kedve elmenni, nem érzi jól magát a testnevelés órán, vagy egy sportegyesületben, szabadtéri tevékenységben, akkor nem fog sportolni, többek között ezért is tűztük ki célul, hogy a rossz állapotban lévő létesítményeket rendbe hozzuk – fogalmazott Czirbus Gábor.

Az alpolgármester hozzátette: úgy látja, ezen a területen jól haladnak, azonban az új kézilabdacsarnokra még nagy szükség van, ez ugyanis csökkenteni tudná a városi sportcsarnok terheltségét, és új lehetőségeket teremtene a sportolni vágyóknak.

navigate_before
navigate_next