Kiemelt hírek

Szeretettel telt meg a rákosi faluház

Megtelt a Makó-Rákos faluháza csütörtök délután: a falu apraja-nagyját karácsonyi műsorra invitálták. Ünnepi műsorral készültek a Szikszai György Református Általános Iskola tanulói, majd ezt követően kellemes hangulatú beszélgetés kerekedett.

Gajáta Fanni – Makó-Rákos

Már hagyománynak számít Makó-Rákoson, hogy falukarácsonyt szerveznek az ott élőknek. Ilyenkor a környező tanyákról is beutaznak, mivel sokaknak ez az egyedüli alkalom, hogy átérezze az ünnep hangulatát, a szeretetet. Mészáros Sándorné elmondta: ilyenkor rétessel, kaláccsal, forralt borral, teával, szaloncukorral is készülnek, de persze nem maradhatnak el a jó hangulatú beszélgetések sem.

A Szikszai György Református Általános Iskola növendékei tanulságos karácsonyi műsorral készültek az érdeklődőknek. Az intézmény diákjai közül sokan Makó-Rákoson élnek, így szüleik és nagyszüleik is megtekinthették őket. Szabó Bence is a településen él és nagy örömmel ismételte el portálunknak is az ő versét.

– Sokféle csokoládét, édességet kaptam, de virgácsot nem hozott a Télapó! – tette hozzá a 7 éves kisfiú.

navigate_before
navigate_next

A rendezvényen részt vett Kádár József települési képviselő és Kotormán István lelkész-igazgató is, aki egy áldással is készült. Végül Rákosra is megérkezett a Mikulás a krampuszokkal, akik minden gyereket megjutalmaztak.