Kiemelt hírek Makó Sport

Panyor Krisztina kemény küzdelemben szerzett ezüst érmet

Makó futónagykövete a hétvégi Buda Trail 27 kilométeres terepfutó versenyén 25 és fél kilométeren át vezetett. Végül egy izomgörcs miatt lett csak második.

Korom András -Makó

A hétvégén rendezték a Budai Trail 27 kilométeres versenyt, melyen összesen 200-an álltak a rajtvonalhoz, közülük 70-en a női mezőnyben. Krisztina a 827 méter szintkülönbséget is jelentő távot 2 óra 27 perc 25 másodperc alatt teljesítette, ami ezúttal a 2. helyet jelentette számára.

– 25,5 kilométernél még vezettem a gyors, de havas, jeges, nehéz terepviszonyokkal jellemezhető pályán. 25 kilométernél sikerült is elszakadnom a későbbi első helyezettől. Ám akkor izomgörcsöt kaptam az erős tempó miatt, így végül a második helyet szereztem meg. Amúgy jól ment a futás, kár volt a végéért – mondta.

navigate_before
navigate_next

Fotó: facebook/terepfutas

Hozzátette sokat javult, s most folytatja a megkezdett alapozást a következő versenyekre készülve. – Kemény hónapok következnek, most a mennyiség növelése, illetve az a célom, hogy jövőre Utmb Occ-n az élmezőnybe kerüljek – árulta el a futónő.

Krisztina egyébként októberben a Bükkben rendezett Nemzeti Terepfutó Bajnokság negyedik 65 kilométert jelentő fordulóján második helyezést ért el, és ezüst érmes lett a Mátra Trail 19 kilométeres távján is.

Augusztus legvégén pedig 8 óra 35 perc 48 másodperc alatt teljesítette az 55 kilométeres távot a Chamonix-Mont Blancban rendezett futóversenyen, ezzel a nők közt 35., korcsoportjában a 28.helyen végzett. Ezzel az eredményével igencsak elégedett volt, főleg azért, mert ez a verseny nem hivatalos világbajnokságnak számít.