Kiemelt hírek Színes

106 babát köszöntött a városvezetés

2014 óta évente két alkalommal adja át a makói városvezetés a 100 ezer forint értékű bébikötvényeket. Csütörtökön délután 106 család vehette át a szimbolikus kötvényeket. Az év második felében több fiú született, mint lány.

Gajáta Fanni – Makó

49 lány és 57 fiú született Makón április 2. és október 22. között – ahogy korábban is, most is több ifjú legény jött a világra. Mint kiderült, a legtöbb gyerek Sánta Sándor képviselő körzetében született, szám szerint 19-en.

– A makói önkormányzat legelső döntései közé tartozott 2014-ben, hogy az addigi 45 ezer forintos bébikötvény értékét 100 ezer forintra emelte. Nyilván, ez egy szimbolikus értékű döntése volt a képviselő-testületnek, ezzel is arra felhívva a figyelmet, hogy a város újszülöttei, a fiatalok, illetve a fiatal kisgyermekes, gyerekes családok támogatása elsődleges szempont Makón – fogalmazott Farkas Éva Erzsébet polgármester a kötvények átadása előtt.

navigate_before
navigate_next

Több családban még csak most született meg az első gyerek, azonban sok helyen már nem ismeretlen egy csecsemő gőgicsélése vagy éppen nevetése. Bálint Kitti az előbbit erősíti: kisfia, Bors Vince Péter szeptember 24-én született.

– Ő az első baba a családban és nagyon vártuk. Ha anya közelben van, akkor nagyon jó fiú, egy szavam nem lehet rá. Lehet pihenni is, mosolygós, csillognak a szemei is. A napok gyorsan telnek, ha csak vele kell foglalkozni, de imádnivaló – fogalmazott Kitti. A 100 ezer forintos segítségnek örülnek a párjával, valószínű, valami ajándékot fog kapni a kis Vince Péter.

Morariu Felícia is most vált először anyává, azonban párjának már van egy gyereke. Kovács Lara május 29-én született a makói kórházban. Mint elmondta, sokaknak nagy segítséget jelent ez a támogatás, amelyet a várostól kapnak.

– Én el szeretném rakni a kicsinek, hogy legyen félrerakva egy kis pénz, mire nagyobb lesz. Szeretnénk mi is hozzáadni, amennyit tudunk – tette hozzá Felícia.

A bébikötvény átadáson a Haramia együttes szórakoztatta a kicsiket és a szüleiket.