Hírek Kiemelt hírek Makó

Bohóc is szórakoztatta az óvodásokat a SZIGNUM Luca-napján

Nagycsoportos óvodásokat látott ma vendégül a makói Szent István Egyházi Általános Iskola. A kéttannyelvű intézmény hagyományos Luca-napi délutánján a gyerekek kézműveskedtek, boszorkányt kerestek és népszokásokkal ismerkedtek. A program zárásaként egy igazi bohóc szórakoztatta a kicsiket.

Szabó Anita – Makó

A makói SZIGNUM évek óta, december 13-án látja vendégül a város nagycsoportos óvodásait.

– Számunkra ez egy jó lehetőség arra, hogy a gyerekek megismerjék az iskolánkat és egy tartalmas délutánt töltsenek nálunk. A Luca naphoz számos népszokás kötődik, ezek kipróbálása is részét képezi a programnak. Ezen kívül, szeretnénk az oktatási profilunkhoz illően, egy kicsit az angol nyelvet is belecsempészni a játékos foglalkozásokba – tájékoztatott Horváth János intézményvezető.

A kéttannyelvű iskola kézműveskedéssel, énekes-átmozgató órával, laptopos feladvánnyal várta a kicsiket, akik az ünnepvárás jegyében énekeltek, versekkel és mondókákkal is megismerkedtek.

– Sokféle tevékenységet állítottunk össze az óvodásoknak, volt hógömb készítés, csapatjátékok, kreatív munkák és boszorkánykeresés is – tudtuk meg Vargáné Nagyfalusi Ilona tanítótól, akinek a segítségével könnyen elkészíthető és mutatós karácsonyi dekorációt vihettek haza az ovisok.

Az érdeklődő szülők ez alatt a SZIGNUM-al és a beiskolázással kapcsolatos kérdéseikre kaphattak választ a jelenlévő szakemberektől.

– Fontos, hogy tisztában legyenek a szülők azzal, milyen testi és érzelmi változásokon mennek keresztül ebben az életkorban a kicsik. Olyan tanintézetet kell választani számukra, amely a gyermekek személyiségének, képességeinek a leginkább megfelelő és ahol az értelmi mellett az érzelmi nevelésre is hangsúlyt fektetnek. Mielőtt egy oktatási intézmény mellett elkötelezik magukat a családok, konzultálni kell az óvónénikkel és meg kell hallgatni a pedagógusok véleményét is – javasolta Labancz Ágnes pszichológus.

Az iskolaválasztás komoly témája egyelőre azonban csak a felnőtteket foglalkoztatta, az óvodások felhőtlenül szórakoztak a Luca-napi délutánon, amelyet egy igazi bohóc műsora zárt.

navigate_before
navigate_next