Hírek Makó

Karácsonyra hangolódtak a pedagógus klub tagjai

Műsorral, süteményekkel és ajándékkal is készültek a tagok a délelőtti rendezvényre. A több mint 70 főből álló Pedagógus Szakszervezet Nyugdíjas Klub eseményén Czirbus Gábor alpolgármester is részt vett.

Kiss Dániel – Makó

– Amikor néztem a programot, hogy a Pedagógus Szakszervezet Nyugdíjas Klubba kell, hogy jöjjek, akkor egy különleges érzés fogott el azért, mert pedagógus megy a pedagógusokhoz, hiszen én is pedagógus vagyok, és annak is vallom magam – mondta el Czirbus Gábor alpolgármester. Hozzátette, hogy neki csak tíz év adódott meg ebből a gyönyörű pályából, de büszkélkedhet így is azzal, hogy a jelenlévők közül is sokukkal együtt taníthatott. Kitért arra, hogy most egészen más feladatai vannak, jelenleg az Erzsébet-utalványok kiosztása zajlik. Továbbá meginvitálta a tagokat a karácsonyi ünnepségekre, illetve az új helyen lévő adventi gyertyagyújtásra is.

A programot a Szép Szavak Baráti Körének műsora színesítette, akik felolvasással és énekekkel készültek. Ráadásul nem csak karácsonykor szoktak összegyűlni a klub tagjai: minden hónapban találkoznak, illetve az évben többször szerveznek programokat, például pedagógusnapra, de a farsang vagy a költészet napja sem telik esemény nélkül.

– A tavaszi ünnepkör kapcsán is különböző programokat iktatunk be: kirándulni megyünk, a szentesi pedagógus klubbal is tartjuk a kapcsolatot, illetve a megyében más klubokkal is. Jövőre tervezünk egy kétnapos kirándulást Székesfehérvár és környékére, természetesen az eddig bevált programokat megtartjuk, ezen kívül szervezünk még maros-parti kirándulást, és különböző egy-egy napos programokat is. Bízunk benne, hogy minél nagyobb számmal fognak azon is részt venni, és a klubtagságunkat bővíteni is tudjuk – mondta el Barta-Berényi Attiláné klubtag.

A műsor után került sor az ajándékozásra, illetve a fogadásra is, amelyre maguk a klubtagok készítették el otthon a süteményeket. A kellemes hangulatú hétfő délelőtti programra mintegy negyven pedagógus látogatott el.