Czirbus Gábor alpolgármester és Márton Imre az Erdei János Sportcsarnok igazgatója közös sajtótájékoztatón beszéltek a december 12-én, kedden, a Hagymaházban megrendezésre kerülő harmadik Sportkarácsonyról.

Tanács Dóra Gréta – Makó

Új helyszínen kerül megrendezésre a harmadik Sportkarácsony, idén 105 éves Makó városának sportélete, ennek alkalmából ünnepélyes keretek között, gála formájában osztanak ki díjakat a Hagymaházban, december 12-én 16:30-kor.

Czirbus Gábor alpolgármester elmondta: 2014-ben tűzte ki célul a város vezetése, hogy a sport mellé szeretne állni, a működés tekintetében minden évben támogatást biztosítanak az sportegyesületek, civil egyesületek számára. Az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a sport-infrastruktúrát megújítsa, jelenleg is számos fejlesztésen gondolkoznak. Minden kiemelkedő teljesítményt nyújtó városi sportolót meg tudnak jutalmazni, ezért is nagyszerű esemény a Sportkarácsony.

Gulyás László sportújságíró lesz az esemény vendége, valamint a hagyományokhoz híven két világversenyzőt is meghívtak, mint díszvendégek: Birkás Balázs kajak-kenu világbajnok és Nagy Péter súlyemelő olimpikon érkezik, ők a díjak átadásában is részt vesznek.

– Egy hónappal ezelőtt a város vezetői levelet írtak az egyesületeknek, bekérték a jelentős eredményeiket, valamint a kimagasló teljesítményeket – legyen az akár közösségi munka -, mert szeretnék elismerésben részesíteni. Az év női és férfi sportolója, az év utánpótlás női és férfi sportolója, valamint az év edzője és év csapata kategóriában született díjazás. Komoly elismerés az, hogy ismét az év sporteseményét is megneveztük. Ennek szimbolikus személye is díjat vehet át. A város újságjában szavazhattak a lakosok az év sportolóira, utánpótlásra és edzőre, ez a másik kategória. A harmadik pedig az, hogy az egyesületek tagjaik közül egy-egy főt kiemelhetnek, aki külön elismerésként léphet a város közönsége elé. Közel 50 díj kerül átadásra, azt hiszem, hogy ennél nagyobb dolgot el sem lehet képzelni, nagyon szerencsés ez egy jubileumi évben – fejtette ki Márton Imre, a rendezvény főszervezője.

A szakmai kuratórium hozta meg a végleges döntést: szponzorok, egyesületi képviselők és a város sportéletében tevékenyen résztvevők alkották ezt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest