Kiemelt hírek Színes

Jó hangulatú volt a nemzetiségi karácsony

Már hagyománynak számít a Makói Romai Nemzetiségi Önkormányzat életében, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeknek ünnepi programot rendeznek decemberben. A felajánlásoknak köszönhetően Mikulás-csomagot, gyümölcsöt, szendvicset és szaloncukrot is kaptak a kicsik.

Gajáta Fanni – Makó

Negyedik alkalommal szervezte meg a Makói Romai Nemzetiségi Önkormányzat a karácsonyi ünnepségét, ahová a hátrányos helyzetű roma és nem roma gyerekeket is szívesen vártak. A lurkók a makói gumigyárnak köszönhetően Mikulás-csomagot kaphattak, illetve Kolompár László, a Csongrád Megyei Cigány Önkormányzat alelnöke háromféle ízű szaloncukrot ajánlott fel. A program során fellépett Hamza Gianni és Dimovics Arnold is, illetve egy kis varázslat is belefért a délutánba.

Gilingerné Ráday Krisztina, a nemzetiségi önkormányzat elnöke elárulta, a Szenteste során hallé és bokoli is kerül az asztalra. Hozzátette, kicsit fűszeresebb és hangosabb a roma karácsony. Az évet is összefoglalta: mint elmondta, öröm is ürömben. Jövőre még többet szeretnének beleadni, hogy több családnak tudjanak segíteni.

navigate_before
navigate_next

Mint ahogy a legtöbb gyerek, Márta Botond is nagyon várja a karácsonyt. A 4. osztályos tanuló elárulta, ikertestvérével, Zsomborral szoktak segíteni a fadíszítésben.

– Egy szivárványszínű focilabdát és cipőt kértünk. Mindketten focizunk, a makói utánpótláscsapatban. Én csatárként játszok, Zsombor pedig hátvéd – mesélte Botond.