Kiemelt hírek Színes

Gálázott a Forgatós

A Forgatós Táncegyüttes apraja-nagyja gőzerővel készült a vasárnapi nagy fellépésükre, a „Karácsony felé” című előadásra. A kemény munka meghozta a gyümölcsét: a Hagymaházban telt ház előtt léptek fel.

Gajáta Fanni – Makó

Kicsik és nagyok egyaránt mindent beleadtak, hogy a Forgatós Táncegyüttes karácsonyi gálaműsora remek hangulatú legyen. A fellépés az óvodáskorú kis táncosoknak remek lehetőség volt, hogy megismerkedjenek még jobban a magyar hagyományokkal  – mint például a Luca-napi szokásokkal – és magával a néptánccal is.

Az együttes táncosai nagyon jól kijönnek egymással, a fellépés előtti pillanatokban – a gyakorlás mellett – a mókázás is belefér. Ez most sem volt másképpen, ugyanis a fiatalok elfoglalták a színpadot, hogy közös képeket készítsenek vagy éppen csak még egy utolsó utáni pörgést-forgást gyakoroljanak.

Kollár Edda már óvodás kora óta táncol és csak kislánya születése után hagyott ki pár évet. Vasárnap este nemcsak ő, hanem a fia, Medve Imre és a lánya, Balázs Anna is a színpadra lépett. Mint elmondta, fellépésekre és próbákra is jártak a gyerekei, így kerültek be a néptánc világába.

–  Közel 30 éve táncolok. Először a gyerekjátékokkal kezdtem, mint az alsósok, óvodások és ez szépen lassan azt hozta magával, hogy folytattam a néptáncot. Alapító tagja vagyok a Forgatósnak, vagyis 2009 óta, amikor megalakultunk egy táncjáték erejéig – fogalmazott Edda.

navigate_before
navigate_next

A táncegyüttes gálájára Koltay Gábor filmrendező, színigazgató és Koltay Gergely, a Kormorán zenekar alapítója is ellátogatott. A filmrendező köszöntötte is a megjelenteket.