Színes Térség

Felgyulladt a második láng Földeák adventi koszorúján

A Hetednapi Adventista Egyház közreműködésével meggyújtották a második lángot Földeák adventi koszorúján. Az ünnepség végére a Mikulás is megérkezett, hogy megajándékozza a község gyermekeit. (Borítókép: Báthory Anikó)

Báthory Anikó – Földeák

Földeákon is meggyújtották a második lángot ma délután a község parkjában lévő adventi koszorún. Az ünnepi műsort a Hetednapi Adventista Egyház tagjai adták.

A hittanos csoport éneke után Kovácsné Bokor Sarolta arról beszélt, hogy a jászólban fekvő gyermek Isten fiának szimbóluma, hisz Jézus születésekor se volt mindennapi esemény, hogy egy gyermek istállóban születik. A pásztorok kapták ezt a jelet az angyaltól, hogy megtalálják a Megváltót. A Messiás ígéretet tett, hogy ahogy a földön akkoriban törődött az emberekkel, úgy foglalkozik velük most is. A mai hitetlen világban arra kell gondolnunk, hogy újra eljön Jézus, hisz megígérte nekünk. A lelkész elmesélt egy történetet is, amelyben egy kisfiú egy faluban nyaralt, és minden nap a parton figyelte a halászbárkákat. Egy napon ünneplőbe öltözve jelent meg a halászok között, és azt mondta nekik, hogy elutazik egy óceánjáróval. A falubeliek nem hittek neki, hisz abban a kicsiny faluban még sosem járt ekkora hajó. A kisfiú késő estig ült a sziklákon, az emberek már nem hittek abban, hogy tényleg elutazik azon a napon. Ekkor megjelent egy kis pont a horizonton, a gyermek pedig ugrándozott örömében. Amikor a halászok számára is nyilvánvalóvá vált, hogy az óceánjáró megáll a falunál, a matrózok leengedtek egy csónakot, és elvitték a kisfiút. A gyermek ekkor visszaszólt a falubelieknek: „Nem mondtam, hogy a kapitány az apukám? Amit ő megígér, azt betartja!”

Isten is megígérte, hogy visszajön értünk egyszülött fia, már csak arra kell törekednünk, hogy megérkezzen a szívünkbe.

Az ünnepség végén szeretetvendégséggel várták a szervezők a jelenlévőket, a Mikulás pedig megajándékozta a helybeli gyermekeket.