Kiemelt hírek Színes

Testvértelepülések találkoztak a palotai böllérnapon

Tizenöt éve hagyomány a közös disznótor Csanádpalotán, ilyenkor a testvértelepülési kötelékeket is megerősítik. Nagy munka a feldolgozás, de beszélgetésre mindig jut idő.

Nagy Szabolcs – Csanádpalota

– Padéról érkeztünk, Délvidékről. Öten jöttünk a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjaiként – mondja jókedvűen Komáromi László.

Az egyesület elnökétől megtudtuk, amikor csak tudnak részt vesznek a csanádpalotai böllérnapon, már hét alkalommal voltak a településen.

– A disznótor azért van, hogy beszélgessenek az emberek, a hangulat mindig nagyon jó. Barátkozunk, jól érezzük magunkat. Egy a múltunk, a jövőnk meg ki tudja milyen lesz – foglalta össze az elnök, miért is szeretnek magyarországi testvértelepülésükre járni.

Perneki László és Komáromi László

A böllérnap megrendezésére Csanádpalotán 2003-ban került sor először, akkor még a település nem is város volt, csak község, vezet be a kezdetekbe Perneki László alpolgármester. A községháza udvarán lévő ólakban tartottak pár sertést, azt vágták le karácsony előtt egy héttel. Az idei böllérnapra 9 sertést kaptak vállalkozásoktól és közösségektől.

– Úgy látszik, hogy jó volt az elgondolás, mert azóta is fennmaradt. A részt vevő települések között van olyan, akikkel több tíz éves kapcsolat van, de mindenkivel aki jön, örömmel üdvözöljük egymást. Természetesen vissza is hívnak, még ebben az évben mi is megyünk Pécskára és Zsombolyára egy csapattal – tudtuk meg az alpolgármestertől.

A részt vevő csapatok közül a legtöbb Csanádpalota testvértelepülése, idén szerbiai Padéról, illetve romániai településekről, Zsombolyáról, Lippáról, Kisjenőről, Kőhalomról, Gyertyámosról, Pécskáról is jöttek. Természetesen Csanádpalotáról is volt csapat, és a közeli Nagylakról is érkeztek vendégek.

navigate_before
navigate_next