Kiemelt hírek Színes

Társasjáték Szenteste – nagycsalád módja

Takács Tamásék a december 24-ét a Gazdálkodj okosan! játékkal töltik el: a 10 éves fiú elárulta, mindenkinek jut bábu. Szombat délután a Makói Nagycsaládosok Egyesülete tartott Mikulás-napi programot.

Gajáta Fanni – Makó

Kevés volt a dísz a Szent László Király plébánián található karácsonyfára, amelyet a Makói Nagycsaládosok Egyesületének gyermektagjai díszítettek fel. Kicsik és nagyok egyaránt segíteni szeretettek volna, hogy minél színesebb és díszesebb legyen az ünnepi örökzöld.

A 13 éve megalakult egyesületben generációk nőttek fel: jelenleg a legfiatalabb tag mindössze pár hónapos, a legidősebbek pedig ma már maguk is szülők. Kurainé Szécsi Éva, a szervezet gazdasági vezetője is pont ebben a helyzetben van, hiszen amikor megalakultak, gyerekei még kicsik voltak: unokája, Réka 8 hónapos.

A mai világban sokszor lehet azt hallani, hogy az okostelefonok rossz hatással vannak a gyerekekre, mással nem is szeretnének foglalkozni. Azonban, a 10 éves Takács Tamás elárulta, ők Szenteste társasjátékozni szoktak.

– A kedvenc játékom a Gazdálkodj okosan! és általában öten-hatan üljük körbe. Sajnos nem szoktam nyerni, de nem baj. Karácsonyra is társasjátékot kértem – mesélte Tamás.

A nagycsaládosokhoz a Mikulás is ellátogatott, aki minden jó gyerekeket megjutalmazott.