Kiemelt hírek Színes

A nyugdíj után is van élet! – galériával

Sokan még aktív dolgozóként csatlakoznak egy-egy nyugdíjas klubhoz, de többen azután döntenek úgy, miután már letették a munkát egy életre. Makó és térségében számtalan közösség alakult ki, akik egymással nagyon jó kapcsolatot ápolnak – a mai délelőtti program is ezt bizonyította.

Gajáta Fanni – Makó

Az Újvárosi Nyugdíjas Klub a térségi szépkorú egyesületekkel jó kapcsolatot ápol, két-három hetente tudnak találkozni egymással. A makóiak most egy évzáró program keretén belül köszönték meg a sok invitálást: helyi és kistérségi nyugdíjas csoportokkal közösen egy remek hangulatú szombatot töltöttek el a Korona Szálló dísztermében – finom ételeket és italokat fogyasztottak, illetve a táncos lábúak táncra is perdültek.

– 56-an vagyunk klubtagok, közülük a legidősebb 87 éves és még mindig aktívan részt vesz a programokon. Minden héten találkozunk, a férfiak hetente háromszor billiárdoznak, a hétfői napon a többek kártyáznak, beszélgetnek, szóval nem unatkozunk – fogalmazott Szabó Zoltánné, a nyugdíjas klub vezetője. Piroska elárulta, idén Szabadkán és Cserkeszőlőn is kirándultak.

Bajnóczi István „birtokolja” a legidősebb férfitag rangját. Pista bácsi két hónap múlva tölti a 87-et, de ez egyáltalán nem látszik rajta. Jókat beszél, táncol és szórakozik. Közel két évtizede tagja az Újvárosi Nyugdíjas Klubnak.

– Szórakozni kell, az élet nem áll meg a nyugdíjas kor után sem! A hangulat olyan, amilyen az emberek hangulata, de minden jó szokott lenni – mesélte Pista bácsi. – Igazából én nem biliárdozok, hanem kártyázok.

A polgármester felhívta a figyelmet, hogy minden korosztályra figyelni kell.
navigate_before
navigate_next

Fekete Antalné alapító tagnak számít az újvárosiak között: ő még aktívan dolgozott, amikor a szomszédjai rábeszélték, hogy ő is csatlakozzon hozzájuk.

– Mostanában ráálltunk az öregasszonyok programjára, sokat kártyázunk, de névnapokat és születésnapokat is megünnepeljük. Mivel többen vagyunk 80 év felettiek, ezért azon a színvonalon tartjuk ezeket – fogalmazott Lídia néni. – Sajnos két éve nagyon megromlott az egészségi állapotom, így nem merek elindulni a csapattal utazni. Régen az összes 2-3 napos kiránduláson is részt vettem.