Kiemelt hírek Makó Színes

Mézeskalács gyárrá változott az Ifjúsági Színtér

Saját kezűleg díszíthették a gyerekek a süteményeket, de karácsonyfa és asztali díszeket is lehetett csinálni a közösségi térben. Az alkotást nagyon élvezték a gyerekek.

Nagy Szabolcs – Makó

– Számomra a legfontosabb ünnep a karácsony, minden évben készítünk mézeskalácsot otthon is, ezért találtuk ki – indokolta meg Sarkadi Ágota, miért lett a mostani hétvége programja a mézeskalács díszítés.

Otthon 24 óráig pihentetett tésztából sütik, mézeskalács fűszerrel, de szigorúan házi mézet használva, mert szerinte a boltban kaphatók közül a legtöbb nem alkalmas erre a célra. Az Ifjúsági Színtérbe most díszítésnek hagyományos fehér cukormázat, és marcipánfigurákat hozott díszítésnek.

– Nálunk ez egy nagyon jó család összekovácsoló program, ajánlom mindenkinek. Gyúrjuk, dagasztjuk, nyújtjuk, szaggatjuk közösen. A legjobb ezzel készülni karácsonyra – mondja Ágota.

A készülődéshez természetesen a karácsonyfadíszek is elengedhetetlenek, azt Bertus-Barcza Anikóval csinálhatták a gyerekek a közösségi térben. Fonalból csillag, tortacsipkéből angyalka készült, de karácsonyfa alakú asztali dísz is készült, a díszítésnek csak a képzelet szabott határokat.

– Otthon azért jó ha a közösen csinál ilyet a család, mert jó viszont látni a karácsonyfán a saját kezünkkel készített díszeket. Ennél azonban még fontosabb az együtt töltött, minőségi idő, illetve az, hogy az alkotás örömét megtapasztaljuk – mondja Anikó.

navigate_before
navigate_next