Kiemelt hírek Színes

Karácsonyra készültek a gyerekkönyvtárban

Mikulások és angyalkák készültek ma délelőtt a makói gyermekkönyvtár kézműves foglalkozásán. Az ügyességüket az intézmény is jutalmazta: mézeskalácsot és horgolt kulcstartót is kaptak kicsi és nagyok.

Gajáta Fanni – Makó

Minden évszakra kézműves foglalkozással készül a makói gyermekkönyvtár. Ez most sem volt másképpen: a karácsonyi időszakra hangolódhattak a gyerekek, ugyanis Mikulásokat és angyalkákat csinálhattak.

Bár már december 6-ai elmúlt, sok piros ruhás Télapó készült el. Kurunczi Boglárka és Fazekas Rebeka is részt vett a könyvtár programján. A kislányok már nagyon várják a karácsonyt. Rebeka intelligens gyurmának örülne a legjobban.

– Azért jó az intelligens gyurma, mivel szakad, pattog és nyúlik, mint a rágógumi. Mindenféle színben lehet kapni, de én lilára vágyok – mondta Rebeka. – Már feldíszítettük a házunkat és karácsonyi díszeket készítek anyával.

– Mi is feldíszítjük a házat, csinálunk mézeskalácsot és lassan a karácsonyfát is megvesszük, majd Szenteste felállítjuk. Fehér és arany díszeket rakunk rá, mivel anya azt választotta – fogalmazott Bogi.

navigate_before
navigate_next

Adventi kézműves foglalkozás jövő héten is lesz a gyermekkönyvtárba, ahová minden ügyes kezű gyereket várnak.