Kiemelt hírek Színes Térség

Fiatalos Mikulás jött Kiszomborra

A Kiszombori Ifjúsági Központban szinte minden ünnephez kötődően szerveznek közösségi programokat. Természetesen hozzájuk is megérkezett a Mikulás, aki magával hozta segítőit is.

Nagy Szabolcs – Kiszombor

– Az a cél, hogy ha lehet, itt a településen érezzék jól magukat a fiatalok, és biztonságos környezetben legyenek – mondja a Rácz Máté, önkéntes közösségi vezető.

A Kiszombori Ifjúsági Központ Mikulás délutánján a jó hangulathoz minden adott is volt, a szervezők még rénszarvas és krampusz jelmezt is öltöttek, és természetesen a Télapó sem maradhatott le a programról.

– Nem kellett noszogatni a többieket, hogy öltsenek jelmezt, a beöltözés bevált szokás nálunk. A gyerekek így jobban bele tudják élni magukat a programba. A kisebbek fogékonyabbak a közösségi programokra, a középiskolásokat már nehezebb bevonzani, de ők is sokat megfordulnak nálunk – tudtuk meg Rácz Mátétól.

A délutánra most karácsonyi dekorációk készítésével, illetve mézeskalács díszítéssel készültek az általános iskolások számára elsősorban, de lehetett társasjátékozni, illetve egy X-boxal karácsonyi zenére is táncolhattak a gyerekek.

navigate_before
navigate_next

Fotók: Kiszombori Ifjúsági Központ