Menhely híján saját otthonukba fogadják be a kidobott vagy kóbor állatokat, míg gazdára nem találnak. Tevékenységükért mindössze annyit kérnek, aki tud, járuljon hozzá az élelmezéshez.

Nagy Szabolcs – Makó

Két-háromhavonta a város nagyobb áruházaiban gyűjt eledelt a Makói Állatvédő és Természetvédő Egyesület. Nem várnak sokat a lakosoktól, tudtuk meg Kaskötő Gizellától, ha valaki csak egy kis macskakonzervet hoz, annak is nagyon örülnek.

– Olykor 15-20 állatról is gondoskodnunk kell, az élelmezésük pedig nagyon sokba kerül. Az egy százalékos felajánlásokat is gyűjtjük, de annak túlnyomó része az állatorvosi költségekre megy el, ezért hatalmas segítség minden felajánlás – mondja az egyesület ügyintézője.

Kaskötő Gizella azt is elmondta, mivel menhelyük nincs, ezért saját otthonaikba szokták befogadni az elkóborolt, vagy kidobott állatokat, illetve van néhány ideiglenes befogadójuk is, akiknél el lehet őket helyezni alkalmanként.

Az egyesület általában sikeresen talál szerető gazdákat, de van, hogy ez eltart fél évig is. Olyanoknak is segítenek, akik bár láthatóan kötődnek kedvenceikhez, és szeretnének jól gondoskodni róluk, de nehéz körülmények között élnek. Az eledel gyűjtéskor a vásárlóknak szórólapokat osztanak, és plakátokat is szoktak kitenni. Ilyenkor azok, akik szeretik az állatokat legtöbbször támogatják munkájukat. Így tettünk mi is, a Makó Híradó részéről szintén felajánlottunk egy kis ajándékot, hogy jobban teljen az ünnep a befogadott állatoknak is.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest