Kiemelt hírek Színes

A Télapó mutatta be a hangszereket a kicsiknek

Szombaton délelőtt a Makói Általános Iskola Bartók épületében a művészetekkel ismerkedhettek az iskolába készülő nagycsoportos óvodások, kisiskolások. Természetesen a Mikulás is részt vett a rendezvényen, sőt, ő mutatta be a hangszereket a legkisebbeknek.

Tanács Dóra Gréta – Makó

Az óvodásokat és a kisiskolásokat várták szombat délelőtt a Makói Általános Iskola oktatói, az Ifjúsági Fúvós Zenekar tagjai bemutatták a Télapó közreműködésével a különböző hangszereket.

Borkáné Dudás Mónika intézményvezető elmondta, már hagyománynak számít, hogy Mikulás napjának környékén, most harmadik alkalommal rendeznek olyan óvodás szombatot, amikor megismertetik a fiatalokat a művészeti iskola lehetőségeivel, kézműves foglalkozást szerveznek nekik, valamint megismerhetik a hangszereket, meg is foghatják ezeket. A programot táncházzal zárták. Trombitával, szaxofonnal, fuvolával, tubával és harsonával találkozhattak a legkisebbek.

Pál Izabella, végzős tanuló hegedűn játszott már óvodás korában, azonban sajnos tanulmányi mellett már nem tudta ezt folytatni. A kézilabdázást választotta most, így már egész sok területen kipróbálta magát. Testvére szintén zenét tanul, szintén ebben az iskolában.

– Dobon és marimbán játszok, azért választottam ezeket a hangszereket, mert nagyon tetszettek az ütős hangszerek, amikor láttam ezeket a televízióban. A marimba hangja mélyebb, hasonló a xilofonhoz, amikor elkezdtem dobolni, akkor találkoztam vele. Miután végzek nem akarom abbahagyni a zenélést, ebben az évben csatlakoztam az Ifjúsági Zenekarhoz – mondta el Mészáros Barnabás, hetedik osztályos tanuló.

Bíró Anita és Setényiné Rácz Gabriella, az Alapfokú Művészeti Iskola hegedűtanárai két kisebb méretű hegedűt készítettek ki a fiataloknak, elmondták, a legkisebbekkel elsősorban megszerettetni akarják a hangszereket, nem a tudatosság a meghatározó ebben az életkorban még.