Blog

Szabadulás az életben maradásért

2017 novemberében megérkezett a magyar mozikba a Szabadulószoba film, amely egy napjainkban egyre kedveltebb játékot helyez a középpontba, körítve azt egy kis extra rettegéssel. (Borítókép: Youtube)

Tanács Dóra Gréta

A szabadulószobák iránt érdeklődők legrosszabb rémálmát testesíti meg az amerikai thriller, amely alaptörténete felettébb egyszerű: a társaság egyik tagjának születésnapja alkalmából elmennek egy szabadulószobába, majd kellő idő eltelte után rájönnek: ez már nem játék, saját életüket és egymásét kell megmenteniük.

Az, aki egy kicsit is szerette volna kipróbálni magát abban, hogy ki tud-e jutni adott időre egy zárt helységből, logikai feladványok megoldásával, ne nézze meg ezt a filmet. Legalábbis ne azelőtt, hogy valóban elmenne játszani, hiszen már a bemutatóban elég sok vér és sikoly található. A thriller izgalmas logikai feladványokat ígér, azonban gyenge színészi játékot mutat, kevésbé ismert színészekkel.

Egy olyan hat fős társaság áll a középpontban, akiknek élete látszólag tökéletes, ők ebből az idillikus életből cseppenek bele egy halálos csapdába. A szereplők az előzetesben erőltetetten sikoltozva kérnek segítséget és állapítják meg a nyilvánvalót, nem igazán tud azonosulni a néző a vásznon történő kínokkal, amiket átélnek.

A Szabadulószoba című film az IMDb oldalán 4,2-es értékelést kapott a maximális 10-ből, 734 felhasználó véleménye alapján.

A filmet az alábbi időpontokban tekintheti meg a Makói Moziban:

2017.12.08. (péntek) – 18:30

2017.12.09. (szombat) – 20:45