Kiemelt hírek Színes

A blogolás, amely életet is menthet

Lippai Marianna neve sokaknak ismerős lehet az internetről: ő az ÉLETKEdv nevezetű blog létrehozója. Annak idején azért hozott létre internetes naplót, hogy saját magát gyógyítsa meg a kislánya elvesztése után. Ma már közel 200 ezer embernek segít, mindenféle korosztályban.

Gajáta Fanni – Makó

Csütörtök délután Makón járt egy jótékonysági délután keretein belül Lippai Marianna, az ÉLETKEdv alapítója, motivációs előadó. Marianna 7 éve veszítette el kislányát, Dominikát – ekkor döntött úgy, hogy a gyógyulásában az segíthet, ha beszél, ír róla. Az elmúlt 4 év során több száz embernek sikerült támogatást nyújtania az írásaival és az életfelfogásával.

Úgy veszem észre, mintha minden második ember megrekedt volna most és ők nem találják az útjukat vagy hogy miért vannak ezen a Földön. Nagyon sokan szenvedek, pedig lehet, hogy egyébként egy nagyon szép sorsban élnek, csak úgy gondolják, hogy nekik nagyon rossz. Én ebből szeretném őket kimozdítani. Nem vagyok a bölcsek bölcse és a mindent megmondó, de igyekszem ezzel a támogatással segíteni az embereket, mert tudom és azt tapasztalom, hogy néha csak egy szó, egyetlen egy mondat képes kimozdítani abból a megrekedt állapotból, aki tényleg szeretné a változást – fogalmazott Marianna.

Csodálatosnak és felemelőnek érezte, hogy napról napra egyre többen voltak kíváncsiak az írásaira. Azért is, mivel a blogolást a saját gyógyulása érdekében kezdte. Jól érezte magát, hogy kiírhatta, ami nyomta a lelkét, de 3-4 hét elteltével egyre többen iratkoztak fel rá – innentől kezdve már felelősséggel tartozott az Életkedvelőknek is.

Dominikát 7 évvel ezelőtt veszítette el. Bár a veszteségen nem lehet olyan könnyen túltenni, megpróbál a pozitív gondolkodással önmagán és másoknak is segíteni. A kislány után már az ünnepeket sem úgy éli át az édesanya. Elmondta, számára a december is pont ugyanolyan hónap, mint a március vagy az április, de jobban örülne, ha átugorhatna rajta. Azonban dolgozik, hogy a Karácsony szelleme visszatérjen hozzá is.

Soha nem lehet ezen túltenni magunkat. Sokszor hangoztatom, hogy én nem az hirdetem, hogy mosolyogni kell és mindig minden jó, mert nem. Az emberek és a mindennapjaik úgy vannak összerakva, hogy történnek rossz dolgok, tragédiák, szenvedések, de nem mindegy, hogy hogyan vészeljük át. Ebben is szeretnék segíteni az embereknek, mert a pozitív és jó gondolkodás nem azt jelenti, hogy nem történik senkivel semmi rossz. Én is igyekszem túlélni a gondolataimmal – magyarázta az előadó. – Ha szomorú vagyok, megadom magamnak azt az egy órát, fél napot vagy egész estét, bezárkózom a szobába, sírok, fáj, sajnálom magam, de másnap letörlöm a könnyeimet és megyek tovább mosolyogva, mert az életem megy tovább, dolgom van.