Hírek Kiemelt hírek Makó

Van működő számítógép alkatrésze? Segítsen Ön is!

Kovács Csabáné Bozsár Enikő a Facebook-on kérte a város lakóinak segítségét. Kezdeményezésével makói családok karácsonyát szeretné szebbé tenni. (Borítókép:Kovács Csabáné Bozsár Enikő)

Kiss Dániel – Makó

– Ahogy költöztünk, pakolásztuk kifele, hogy mi az, amit kidobunk, mi az, ami kell, aztán akkor találtunk egy csomó ilyen alkatrészt. Mondta a párom, hogy mi lenne, ha karácsonyra állítanánk össze gyerekeknek gépet? – mesélte Bozsár Enikő. Az otthon talált darabokból két gép ki is jött, de itt nem álltak meg. Felkeresték Fodor Ferencet, az egyik makói számítástechnikai bolt ügyvezetőjét, aki szívesen felajánlott használaton kívüli, de működő alkatrészeket. Ezt követte az a Facebook bejegyzés, amire rengeteg visszajelzés érkezett: többen gratuláltak a kezdeményezéshez, illetve sokan fel is ajánlottak monitorokat, billentyűzeteket és egyéb alkatrészeket.

Szerda este indultak útjukra, hogy összeszedjék a felajánlásokat. Meg is telt a csomagtartó, de még az üléseken is dobozok voltak: 20 helyen jártak addigra, és még azután mentek Kiszomborra. Összesen legalább 10 számítógépet szeretnének összeállítani, de a cél természetesen az, hogy minél több olyan család karácsonyát boldogabbá tegyék, ahol sajnos még nincs számítógép.

Nem ez az első jótékonysági akciója Enikőnek és Csabának: tavaly ruhát osztottak, illetve a megmaradt karácsonyfákat is összegyűjtötték, hogy felaprítva tüzelőnek adhassák, de bútorokat is adományoztak már. A most összerakott számítógépeket december 20-23 közt szeretnék átadni majd az ÚJ VILÁG Alapítványon keresztül.

A gyűjtés továbbra is tart, így ha van otthon megmaradt, de működő számítógép alkatrésze, és szeretne egy nemes kezdeményezést támogatni, keresse fel Kovács Csabáné Bozsár Enikőt. Az eredeti bejegyzés ide kattintva olvasható.