Hírek Kiemelt hírek Színes

Makó zenészei: Steel

Kevés szó esik Makón a helyi együttesekről, zenészekről. Portálunk cikksorozatot indít bemutatásukra, amelynek második részében megismerhetik a 2014-ben alakult Steel nevű együttest. (Borítókép: Facebook)

Tanács Dóra Gréta – Makó

A Steel nevű zenekar 2014. április 1-jén alakult Makón, azért, hogy zenéjükkel örömet okozzanak a hallgatóiknak. Műfajuk mostanáig a punk és a metál különleges ötvözete volt, azonban céljuk, hogy nyissanak a technikásabb metál stílus fele a jövőben. Zenéjük mindenkinek szól, korosztályok és nemek között nem válogatva.

A banda jelenleg két tagból áll, Kiss Szabolcs basszusgitáros és énekes pozícióban van, mellette pedig Gera Dávid a szólógitáros. Dobost jelenleg is keresnek, hiszen szigorúan szakmai okok miatt kénytelenek voltak megválni korábbi dobosuktól.

A zenekar tagjainak zenei pályafutása külön-külön már korábban elkezdődött, Szabolcs 2012 környékén ismerkedett meg a gitározással, Dávid pedig már 2007-ben szerepelt a helyi televízióban, ahol édesapjával együtt zenélt.

Az együttes utolsó fellépése tavasszal volt a Váll-ker Grillfesztiválon, az elmúlt félévben az új számaik megírására koncentráltak. A közeljövőben egy új album felvételét tervezik, ezután pedig jöhetnek a további koncertek.

One Response

  1. Már több koncertjükön voltam. Megvan a “Boszorkányégetés” című lemezük is. Sokat hallgatom. Kiváló együttesnek tartom, Makó büszke lehet erre a helyi fiatalokból álló modern zenekarra! További sok sikert kívánok!

Comments are closed.