Kiemelt hírek Makó

Czirbus Gábor és Kádár József is vitt ma házhoz Erzsébet-utalványokat

Az alpolgármester és a képviselő is a folyamatosan hordja a választókörzetében a 70 év felettieknek a város által adományozott 10 ezer forintos Erzsébet utalványokat. Ma két helyre is elkísértük őket.

Korom András – Makó

A makói képviselő-testület döntése alapján az idén már nem 5, hanem 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt kapnak a 70 év felettiek karácsony (és majdan jövő húsvét) előtt

– Azért tartjuk fontosnak, hogy 5 ezer helyett 10 ezer forintot adjunk, mert ezzel is szeretnénk megköszönni nekik azt a munkát, melyet az elmúlt évtizedekben a városért végeztek, hiszen nélkülük nem tartanánk ott, ahol most tartunk – mondta Czirbus Gábor. Hozzátette: a múlt héten kezdte kihordani az utalványt a körzetében 441 érintettnek. Akiket nem talál otthon, azokat többször is felkeresi. Naponta 50-60 időshöz csönget be, s bízik abban, hogy karácsonyig mindenkinek kézbesíteni tudja a város ajándékát.

A részleteket hallgassa meg tőle:

Czirbus Gábor ma késő délelőtt Bakosné Boros Évának vitte ki az város ajándékát. A Széchenyi tér egyik lakásban élő 77 éves néni elmondta, az utalvánnyal a családját, gyermekeit és unokáját segíti majd. Hozzátette, karácsonykor ő fog főzni a családra, töltött csirkét, töltött káposztát készít és természetesen hal is kerül az asztalra.

Sorban hordta az utalványokat ma Kádár József is, aki a Vásárhelyi utca egyik házánál értünk utol. A saját és a férje utalványát némi aláírás sorozat után vehette át Kocsis Józsefné Bíró Erzsébet. A 72 éves néni elmondta, az összesen 20 ezer forintból cukrot és lisztet, illetve alapvető élelmiszereket vásárolnak majd. Azt mondta, hogy sokat segít ez az összeg a karácsonyra való készülésben. Azt is elárulta, hogy karácsonyfájuk és szaloncukruk már van, ez utóbbit a gyerekek vásárolták. És az ünnepre mézes zserbót süt – saját mézből. Hozzátette a karácsonyt a gyerekekkel, ismerősökkel, rokonokkal, keresztkomákkal töltik majd.

Kádár József körzetében 370 hetven évnél idősebb nyugdíjas él. A képviselő hétfő óta viszi házhoz az Erzsébet-utalványokat. 150-160-at már kézbesített, s reméli, hogy a jövő hét végére mindenki meg is kapja tőle.

Hallgassa meg, hogy a külterületen élők hogyan jutnak az utalványaikhoz: