Hírek Kiemelt hírek Makó

Segít az önkormányzat az Ökrös családnak

Összesen 20 ember látogatott el a városházára a polgármesterhez. A legfontosabb az Ökrös család ügye volt, akiknek házuk egy tűz következtében komoly károkat szenvedett.

Kiss Dániel – Makó

– Makó város önkormányzata azonnali intézkedést kezdeményezett. A tegnapi napon – a rendkívüli élethelyzetre való tekintettel ­– rendkívüli települési támogatásban részesítettük az adható legmagasabb keretösszeggel, 85 ezer 500 forint került azonnali kiutalásra – mondta el Farkas Éva Erzsébet polgármester a tűzeset kapcsán.

A rendkívüli települési támogatáson túl további kétszeri támogatást nyújt majd Makó városa, illetve a következő fél évre egy önkormányzati lakást is biztosítanak a családnak, ameddig rendbe hozzák a házukat. Az ideiglenes épületbe már a hétvégén átköltözhet az Ökrös család. – A kollégák a holnapi napon fogják intézni az ezzel kapcsolatos dokumentációkat. A pénteki napon pedig az Emberi Erőforrások Bizottsága fogja tárgyalni az esetet, és bízom benne, hogy pozitív elbírálást kap – tette hozzá a polgármester.

Szerencsére nem csak szomorú hírekkel érkeztek a fogadóórára. Berényiné Joó Erzsébet és Fritschné Ács Andrea a Makoládé képviseletében látogatott el a városházára, hogy bemutathassák legújabb terméküket.  – Én úgy gondoltam, hogy egy polgármester asszonynak különösen joga van tudni, hogy milyen új termék jelenik meg a városban, most különösen inkább a karácsonyra fókuszáltunk, és megjelentettünk egy új terméket ­– mondta el a forgalmazó, Berényiné Joó Erzsébet, aki többek között a különleges makói hagymás csokoládét is bemutatta.