Ma rendezte a Szegedi Törvényszék második sajtóreggelijét, amelynek apropóját az új eljárásjogi kódexek hatálybalépése és a Szegedi Törvényszék előtt álló változások adták. Az új perrendtartástól azt várják, hogy meggyorsítsa az ügyeket.

MH-Szeged

Dr. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke kiemelte, hogy 2018-ban számos, az állampolgárokat jelentősen érintő változás lép hatályba.

A polgári perrendtartás állampolgárokat érintő legfontosabb változásairól dr. Lakatos Péter, a Szegedi Törvényszék Polgári-, Gazdasági-, Közigazgatási – és Munkaügyi Kollégium vezetője nyújtott tájékoztatást. Dr. Cséffán József, az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium kollégiumvezetője a munkaügyi perek, valamint a Közigazgatási perrendtartás legfontosabb újdonságairól számolt be a jelenlévőknek. Elmondta, hogy a törvényszék honlapján folyamatosan bővülő tájékoztató anyagokkal is igyekszik segíteni az állampolgárok tájékoztatását.

Dr. Tárkány-Szűcs Babett ismertette az idén szeptember elsejétől a Szegedi Törvényszéken kísérleti jelleggel elindított Bírósági Elektronikus Tájékoztatási és Figyelmeztető Rendszert (BETFR). Kiemelte, hogy a bírósági szervezetrendszer ezen projekt keretében is igyekszik lépést tartani a technika fejlődésével és a XXI. század kihívásaival, az állampolgárok igényeinek minél teljesebb körű kiszolgálásával.

Tájékoztatta egyidejűleg a megjelenteket a regionális Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság felállításával kapcsolatos folyamatokról az első körben lezajlott létszámfejlesztésekről, valamint ennek kapcsán az állampolgárokat érintő változásokról.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest