Hírek

Meggyorsítják a peres ügyeket

Ma rendezte a Szegedi Törvényszék második sajtóreggelijét, amelynek apropóját az új eljárásjogi kódexek hatálybalépése és a Szegedi Törvényszék előtt álló változások adták. Az új perrendtartástól azt várják, hogy meggyorsítsa az ügyeket.

MH-Szeged

Dr. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke kiemelte, hogy 2018-ban számos, az állampolgárokat jelentősen érintő változás lép hatályba.

A polgári perrendtartás állampolgárokat érintő legfontosabb változásairól dr. Lakatos Péter, a Szegedi Törvényszék Polgári-, Gazdasági-, Közigazgatási – és Munkaügyi Kollégium vezetője nyújtott tájékoztatást. Dr. Cséffán József, az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium kollégiumvezetője a munkaügyi perek, valamint a Közigazgatási perrendtartás legfontosabb újdonságairól számolt be a jelenlévőknek. Elmondta, hogy a törvényszék honlapján folyamatosan bővülő tájékoztató anyagokkal is igyekszik segíteni az állampolgárok tájékoztatását.

Dr. Tárkány-Szűcs Babett ismertette az idén szeptember elsejétől a Szegedi Törvényszéken kísérleti jelleggel elindított Bírósági Elektronikus Tájékoztatási és Figyelmeztető Rendszert (BETFR). Kiemelte, hogy a bírósági szervezetrendszer ezen projekt keretében is igyekszik lépést tartani a technika fejlődésével és a XXI. század kihívásaival, az állampolgárok igényeinek minél teljesebb körű kiszolgálásával.

Tájékoztatta egyidejűleg a megjelenteket a regionális Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság felállításával kapcsolatos folyamatokról az első körben lezajlott létszámfejlesztésekről, valamint ennek kapcsán az állampolgárokat érintő változásokról.