Kiemelt hírek Színes Térség

160 kis Mikulás futott Maroslelén

A harmadik Mikulás futáshoz álltak rajthoz ma délután némi bemelegítés után – a maroslelei nagycsoportos óvodások, illetve a helyi iskola diákjai. 160-an teljesítették a nem is kis távot. A legjobbak érmeket is kaptak.

Korom András – Maroslele

Már fél órával a kezdés előtt megérkeztek a községháza előtt rendezett futóversenyre a helyi óvoda nagycsoportosai. A húsz kisgyerek mind Mikulás sapkában készült a nagy megmérettetésre, azaz az sorrendben immár harmadik Mikulás futásra. Mint azt Schulcz Jánostól, az iskola igazgató-helyettesétől megtudtuk, bár korábban is rendeztek hasonló versenyeket ám azok a község csatornázása miatt megszakadtak. Majd újjáélesztették a hagyományt, s ez az iskola és az önkormányzat által szervezett mai a harmadik alkalom, melyen összesen 160 iskolás és óvodás vesz részt.

Nem is akárhogyan, hiszen amint megérkeztek az iskolások, s megismerték a szabályokat, máris indult a bemelegítés, mely során alaposan átmozgatták az izmokat. A rutinosabb fiúk nem csak a kabátjuktól szabadultak meg (ahogy tették ezt a többiek is), de egyenesen rövidnadrágban álltak a rajtvonalra, ahonnét végül az óvodások után két-két osztály rajtolt el egyszerre, hogy megtegyék az előírt távot. A tömböt a kisebbek egyszer, míg a nagyobban kétszer kerülték meg.

navigate_before
navigate_next

A gyerekek lelkesedése olyan nagy volt, hogy volt olyan kislány, aki a rajtot követő néhány méter múlva felbukott a tömegben, s a földről nézett felfelé, majd felpattant, s nyúlként robogott tovább.

A távot megtevőket a helyi nyugdíjas klub tagjai várták forró teával. Az egyes osztályok érkezőit hajrá-hajrá kiáltásokkal várták a gyerekek, s befutók piros arccal, remegő térddel, vagy úgy érkeztek a célba, mintha csak métereket tettek meg. Az egyik csoporthoz maga az igazi Mikulás is csatlakozott, igaz még az ajándékokat rejtő batyu nélkül.

Az eredményhirdetéskor az osztályok első három befutója vehetett át arany- ezüst- és bronzérmeket Martonosi György polgármestertől, illetve Németh Domokos iskolaigazgatótól.

A futóverseny zárásaként a Haramia együttes adott vidám műsort, majd a Mikulás ajándékozta meg a gyerekeket.