Kiemelt hírek Térség

118 család részesült adományban Apátfalván

Az elmúlt három évhez hasonlóan, idén közel 118 rászoruló család részesült tartós élelmiszer adományban, amelyet az apátfalvi önkormányzat az Apátfalvi Család és Gyermekjóléti Szolgálat közösen osztott ki.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Az Apátfalvi Család és Gyermekjóléti Szolgálat egész évben különböző szervezetekkel és vállalkozókkal állt kapcsolatba, akik rengeteg felajánlást tettek a rászoruló családok támogatása érdekében. Augusztus óta minden nap 12 családnak tudnak az élelmiszerbank jóvoltából pékárut és zöldséget adni. A karácsony közeledtével ismét tartós élelmiszercsomagot tudott adományozni a szolgálat mintegy 118 családnak.

Puskásné Ember Ninette, az Apátfalvi Család és Gyermekjóléti Szolgálat intézményegység vezetője elmondta, a most kiosztott csomagokban babkonzerv, tortadísz, búzaliszt, búzadara, tápszer, édesség, illetve családonként fél kiló szaloncukor is megtalálható volt.

Kolompár Mihályné Lotti az önkormányzattól és az Apátfalvi Család és Gyermekjóléti Szolgálattól is kap segítséget, főleg az ünnepek előtt. Egy 9 éves fia és egy 13 éves lánya van.

– Még nem tudom, mi fog készülni belőle, de valószínű süteményt sütünk belőle karácsonyra. A kedvencek között van túrós, mákos és diós finomságok, de a mézes zserbót is szeretjük – sorolta az anyuka. – Már készülünk az ünnepekre, a gyerekek is nagyon várják. A fenyőt majd Szenteste állítjuk fel, de azért az adventi gyertyákat minden vasárnap meggyújtjuk.

Mint megtudtuk, az ünnepek előtt még a Szociális Gyermekvédelmi Főigazgatóság jóvoltából körülbelül 26 kisgyermekes család kap egyenként 12-12 kilogrammos élelmiszercsomagot, illetve a makói kirendeltségű Vöröskereszt pedig 10 család számára teszi szebbé az ünnepeket.