Kiemelt hírek Makó

Lebontják az újvárosi nyugdíjas klub épületét

Nem fér el a tervezett helyére az újvárosi kézilabda munkacsarnok, ezért jövőre lebontják a Justh Gyula utca 23/B. szám alatti, a nyugdíjas klubnak is helyt adó épületet. Az 56 fős klub a közelben lévő egykori bölcsődébe költözik.

Korom András – Makó

650 millió forintból épül kézilabda munkacsarnok a Szikszai György Református Általános Iskola melletti üres területen, miután a Makó-Újvárosi Református Egyházközség presbitériuma belegyezett ebbe. A Magyar Kézilabda Szövetség közreműködésével megvalósuló „C” típusú, azaz a legnagyobb alapterületű csarnok nem csak az iskolásoknak, hanem a környéken élőknek is biztosítja majd a mozgáshoz való lehetőséget.

A református egyházközség a 11 ezer 926 négyzetméteres telek a kézilabdacsarnok építésére igénybe veendő részét már Makónak ajándékozta. A kézilabdacsarnokot ugyan a város fogja üzemeltetni, a szikszais diákok azonban reggel 8-tól délután 4-ig használhatják. Az már a terület felmérésekor derült ki, hogy a Szikszai utca 4. és a Nagycsillag utca 24. alatti területen nem fér el a csarnok, ehhez szükség van a Justh Gyula utca 23/b. szám alatti épület helyére is. Bár a város kérte, hogy a csarnok férjen el az eredetileg kiszemelt telekre, ám épp a típusterv miatt nincs lehetőség a tervek módosítására. A képviselő-testület legutóbbi ülésén a többség meg is szavazta, hogy 50 millió forint különít el az 1033 négyzetméter alapterületű épület bontására a jövő évi városi költségvetésben.

Ha elkészül, ilyen lesz. A típustervtől nem lehet eltérni.

Farkas Éva Erzsébet polgármester az ülésen elmondta, hogy egyeztettek a Justh Gyula utcai épületben működő civil szervezetek vezetőivel, akik tudnak a bontásról, s elfogadták, hogy a nem messze lévő egykori bölcsődét alakítják át számukra klubhelyiségekké.

Mint ismeretes, az újvárosi háziorvosok a rendelőfelújítás miatt a volt bölcsiben rendelnek, de hamarosan visszaköltözhetnek a megszokott helyükre.

A Justh Gyula utcai nyugdíjas klubra, mely épületét az 1970-es években emelték, egyébként tavasszal költött 2,8 millió forintot az önkormányzat, újraburkolva -festve és felújítva a konyhát és a vizesblokkot – miután az épületen korábban a tisztasági meszelésen kívül nem nagyon végzett más karbantartást a város.