Hírek Térség

Ünnepélyes búcsú az osztrák katonáktól

A határvédelmi feladatok műszaki munkálataiban részt vett és szolgálatukat befejező osztrák katonai kontingens búcsúztató ünnepségét rendezték meg december 4-én Hódmezővásárhelyen, a MH 5. Bocskai István Lövészdandár Zrínyi Miklós Laktanyában.

MH – összeállítás

A rendezvényen részt vett Dr. Szabó István vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének koordinációs helyettese és Bernhard Bair altábornagy, osztrák vezérkarfőnök helyettese.

Beszédet mondott Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, a lövészdandár parancsnoka. Beszélt a közös munka tapasztalatairól, a széles körű katonai együttműködés fontosságáról.

navigate_before
navigate_next

Az osztrák kontingens parancsnoka beszédében kitért arra, hogy az Osztrák Haderő műszaki kontingense, 2016 novemberében érkezett Magyarországra amely több mint egy éves tevékenysége során részt vett a Határvédelmi Bázisok építésében, bekötő- és megközelítési utak építésével, karbantartásával és szállítással járult hozzá a magyarországi határvédelmi feladatokhoz.

Kiemelte, hogy munkájukat a lövészdandár mindenben segítette, továbbá jelentős támogatást kaptak a szentesi székhelyű MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredtől.

A beszédek végén ünnepélyes körülmények között levonták Ausztria nemzeti zászlaját, és átadták a kontingens parancsnokának.

Az ünnepélyes eseményen résztvevő Antal László ezredestől, a Műszaki Ezred parancsnokától azt kérdeztük, milyen munkákat vállalt az alakulatuk a közös tevékenység kapcsán: