Kiemelt hírek

Padokat kapott a református templom Magyarcsanádon

Bár egy pályázatnak köszönhetően a magyarcsanádi református templom már megújulhatott, bútorok hiánya miatt mégsem tudták a hívek kihasználni az épületet – mostanáig. Az összefogás által a parókai padja kerülhettek be a templomba.

Gajáta Fanni – Magyarcsanád

A Magyarcsanádi Református Egyházközség temploma már 105 éves. Egy pályázat jóvoltából az épület egy renováláson ment keresztül, azonban mégsem tudták a hívek kihasználni azt ülőhelyek, az áram és a fűtés hiánya miatt. Farkas Jánosné, az egyházközség presbitere elmondta, ismét lehetne istentiszteletek a templomban, mivel a parókia régi padjait újrahasznosították és bekerülhettek a létesítménybe. Ez összesen 229 főnyi helyet jelent.

Mivel az ülőalkalmatosságok felújítására nem lett volna elegendő pénze a közösségnek, ezért az egyházmegyéhez fordultak, akiktől 450 ezer forint támogatást kaptak. A gyülekezet férfi tagja festették le a padokat, míg a nők súroltak-takarítottak. A padokat 471 ezer forintból újították meg.

– Nagyon nagy örömünkre a 105 éves templomban ismét tudunk istentiszteletet tartani. Idáig a parókia imatermében voltak a gyülekezeti alkalmak. Néha szűknek bizonyult, de most van lehetőségünk, hogy többen elférjünk – fogalmazott a presbiter.