Kiemelt hírek Színes

A Mikulás is befutott a kiszombori adventvasárnapra

Ünnepi szentmisével kezdődött el Kiszomboron az adventvasárnapi program. Az ünnepi láng meggyújtása után a KIK fiataljai készültek rövid műsorral. A vásáron helyi kézművesek árulták a portékáikat.

Gajáta Fanni – Kiszombor

Szegvári Ernőné polgármester és Varga Attila esperes-plébános gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját az ünnepi szentmise után. A település vezetője elmondta, ez az időszak a csodáról, a szeretetről, a segítségről és a készülődésről szól, ezért a jótékonysági vásár bevételből a civil szervezeteket és helyi intézményeket támogatják.

Az adventi vásárt a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör kezdeményezte még 17 évvel ezelőtt és azóta minden évben megszervezik az önkormányzattal közösen. Az első rendezvényen mutatták be azt a betlehemi jászolt is, amelyet az összefogásnak köszönhetően tudtak megvásárolni. Az aranykapu vásáron a honismereti kör tagjai és pártolói vettek részt. Különböző kézműves termékeket kínáltak az érdeklődőknek. Tenczer Zita Mária a japán kultúrát ismertette meg a kiszomboriakkal. A családban mindenki jól ismeri ezt a világot.

– Amigurumi figurákkal készültem. Természetesen az anyukám van ebben benne és ő horgolja ezeket. Van, ami egy-két óra alatt készül el, de van, amelyik pár nap alatt. Ez attól is függ, milyen bonyolult technikával csinálja – fogalmazott Zita. Elárulta, a nővére kért először amigurumi figurát és azóta már több dolog is készült, többek között Maneki-neko is. Ezt sokan az integető macskának ismerik. – A fehér szerencsét és egészséget hoz a házhoz, a zöld színű a tanulásban, a rózsaszín a szerelemben segít, a fekete színű is az egészséget szimbolizálja, illetve az aranyszínű a boltoknak a segítője.

navigate_before
navigate_next

Az adventi vásárban a Mikulás is megjelent, aki a jó gyerekeket és a felnőtteket is megajándékozta gyümölccsel és szaloncukorral.