Hírek

Két Mikulás egy adventen

Megkezdődtek a karácsonyi készülődések Csanádpalotán is. Vasárnap délután kézműveskedéssel és mesenézéssel telt, illetve kicsik és nagyobbak is várták a Mikulást, akiből nemcsak egyet, hanem kettőt is kaptak.

Csanádpalota – Forró Flóra

Gyerekzsivajtól volt hangos advent első vasárnapján a Kelemen László Művelődési Ház. Vidám hangulatú kézműves foglalkozáson, mesefilm vetítésen és karácsonyi vásárban vehettek részt az ide látogató gyerekek és felnőttek. A mesenézés után mindjárt két Mikulás is meglátogatta a kicsiket és nagyobbakat is, persze puttonyában minden jó, dió és mogyoró is helyet kapott. Ezzel nem ért véget a délután, ugyanis sor került az adventi koszorú eső gyertyájának meggyújtására. Egy ünnepi Ady verset szavalt Ludányi József, majd Szabó Zoltán Jenő atya megáldotta a koszorút, és beszédében kiemelte miről is szól igazán a várakozás időszaka. Ezután meggyújtotta az első gyertyát ami a hitet jelképezi.

A kis ünnepség zárásaként az ide látogatókat a Fészek klub segítségével zsíros kenyér és forró tea, gyerekeket pedig lovas kocsizás várta.