Kiemelt hírek Színes

Hirdetéssel kezdődött a makói gazdakör

Jó hangulatú bállal zárta a 2017-es évet a Csanád és Térsége Gazdakör. Ahogy már megszokhatták a vendégek, idén is jutalmazták azokat a tagokat, akik aktívan részt vettek az egyesület életének alakulásában.

Gajáta Fanni – Makó

Pár évvel ezelőtt egy apróhirdetés után alakult meg a Csanád és Térsége Gazdakör azzal a céllal, hogy a kisgazdák összefogjanak és segítsenek egymásnak – ezt maga Konti Sándor mesélte, aki alapító tagja volt az egyesületnek.

– Árultam egy pótkocsit, amelyre Kispál Ferenc jelentkezett. Amikor eljött hozzánk, érdeklődött arról, hogy mennyire vannak összefogva a kisgazdák. Ekkor javasolta, hogy orvosolni kéne ezt a hiányosságot. A gazdatársaimmal odajutottunk, hogy jó lenne létrehozni egy kört – fogalmazott a gazdakör tagja, illetve kuktája.

A Csanád és Térsége Gazdakör év végi bálján részt vett Szél István, a MAGOSZ megyei elnöke is. A köszöntőjében az összefogásra kérte a gazdákat és hozzátette, fantasztikus közösségnek ismerte meg a vendéglátókat.

navigate_before
navigate_next

Bár nehéz évük volt a makói és térségi gazdáknak a nagy szárasság miatt, azonban Kádár József elnök szerint ezen is túl tudnak lendülni. A szombati bál erre tökéletes alkalom volt, hiszen minden jó hangulatban, a barátok és ismerősök körében szórakozhattak a mezőgazdasági szakemberek.

– Úgy gondolom, hogy a gazdák túlélők, átvészeljük ezt az évet is. Reménykedünk, hogy egy csapadékosabb időjárás következik, amely a mezőgazdaság alapja – mondta az elnök.