Hírek Kiemelt hírek Színes

Ha még nem csinált adventi koszorút, adunk tippeket

Vasárnap kell meggyújtani a gyertyákat az ünnepi koszorúkon. Amit persze lehet vásárolni is, de mégis csak jobb a saját kézzel csinált. Összeszedtünk néhány egyszerű, de szép darabot.

MH – összeállítás

Sok családnál készítenek adventre saját koszorút, akár a gyerekekkel közösen. Most még van idő, ha esetleg önök is szeretnék kipróbálni, itt a lehetőség, adunk pár tippet.

Ha pedig vasárnap, vagy korábban már elkészült az adventi dísz, küldjön nekünk róla fényképet névvel, településsel, hogy megmutathassuk milyen csodás darabok készülnek a makói és térségi otthonokban.

Az örökzöldekkel, tobozokkal és bogyókkal körített, négy egyszerű gyertyát a piros-fehér szalag teszi ünnepélyessé, illetve a rájuk függesztett címke, ami a hetek múlását jelzi.

Óriási üvegekbe szórt sóban vagy homokban ülnek a gyertyák, az üveg nyakában lógnak a fából kivágott számok. Ez a nagyobb kompozíció nagyon jól mutat egy szebb falétra fokain.

Gyönyörű és természetes a régi sütőformába helyezett négy gyertya látványa. A zöld mohát vidám, piros gombák egészítik ki, a számok vékony alumíniumlapból vannak kivágva.

 

Modern hatást kelt ez a négy szürke tömbgyertya. A törzsükön egy szép mintájú papírdarab van körbetekerve, a korongokra írt számokat a facsipeszek tartják.

A különböző méretű, egyszerű, fehér gyertyák a lehetőségek tárházát nyújtják. Tálcán és a kuglófformában is jól mutatnak, kiegészítve a zöldekkel, a számokkal, ezüstcsillagokkal és díszekkel.

A zöld és a fehér szín uralja ezt a koszorút. A bőséges mohaalapra tett gyertyákon a számok fehérek, akárcsak a kiegészítő kis gombák és díszek. A koszorúba színt visznek a piros bogyók.

Konyhai tálcán van a négy nagy, fehér gyertya, és a natúr ajándékkísérőkön kivágták a számokat. Vékony dróttal vagy zsinórral lehet rákötni őket a gyertyára, és a köréjük halmozott termések is jól mutatnak.

Egyszerű, üveg mécses tartók sorakoznak a polcon, szép zsineggel vannak rákötözve a szájukra a vastag kartoncsillagok. Ezekből kivágva a számok jobban mutatnak, ha áttűnik rajtuk a fény.

Ez az elegáns, fehér és natúr, barna kombináció különösen megkapó. A számokat ezüstzsineggel kötözték a gyertyákra. A fakorongra véletlenszerűen odaszórt dekoráció eklektikusan szép.

 

Cikkünk a Femina gyűjtése alapján készült.