Hírek Kiemelt hírek Makó Sport

Évet zárt a Budo Klub, díjazták a legjobbakat

Idén is számos versenyen szerepeltek kiválóan a szakosztályok. Az évet nagyszabású gálával búcsúztatta a klub, amelyen elismerték a közösségért legtöbbet tevők munkáját is.

Nagy Szabolcs – Makó

2009 óta minden évben gálát szervez a Makó Budo Klub, ahol bemutatót tartanak a különböző szakosztályok, és átadják a sportolóknak is a klub elismeréseit az éves munkáért. A hét szakosztályban feltűnően sok a gyerek, már az óvodás kortól kezdve, ami nem is véletlen, tudtuk meg az elnöktől. Nagy figyelmet fordítanak ugyanis arra, hogy minél fiatalabb korban elkezdjenek sportolni a makóiak.

– Kicsi korukban a gyerekeknek még ösztönösen van mozgásigényük, amit lehet terelni egy irányba. Középiskolában ez már sokkal nehezebb. Gera József, a taekwon-do szakosztály vezetője fogalmazta ezt meg legjobban, aki azt mondta, hogy nem az a baj, hogy a sportágak konkurenciái egymásnak, hanem, hogy a tévének, számítógépnek, meg a chipsnek sokkal nagyobb befolyása van a gyerekekre, mint a sportnak – mondja Márton Imre.

Aikido, aerobic, battodo, taekwon-do, kick-box, ökölvívás, erőemelés. Ezek a szakosztályok vannak most a klubban, ami nagy fejlődés ahhoz képest, hogy 1989-ben csak hárommal indultak. Az aerobic szakosztályt idén éppen 20 éve vezeti Pósa Mónika, aki az egyik volt azok közül, akik a gálán elismerést kaptak munkájukért.

Pósa Mónika 20 éve vezeti az aerobic szakosztályt

– Kicsit hiányolok azért néhány sportágat még Makóról, például az atlétikát, vagy a tornát, ami nekünk is nagyon sokat segítene. Én a Kálvin téri Református Általános Iskolában tartom az edzéseket, ahol tanítok is. Maximálisan támogatnak, ez nagy előrelépés volt, mert mindig azzal kínlódtam, hogy nem volt terem – tudtuk meg az edzőtől.

Kovács Laura Fanni (balra) harmadik lett az idei Európa bajnokságon

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott ebben az évben Kovács Laura Fanni, a Földeáki Návay Lajos Általános Iskola diákja. A 13 éves lány hét éve taekwon-dózik, három éve pedig a kick-boxot is elkezdte. Utóbbinak mindhárom kategóriájában jár versenyre, a Magyar Bajnokság egyik kategóriájában első, egy másikban pedig harmadik lett, Világkupán első, Európa Bajnokságon pedig harmadik.

– Macedóniában, Szkopjéban volt az Európa bajnokság, az egész magyar csapat együtt volt, nagyon tetszett. A versenyen egy kicsit többre számítottam magamtól, de végülis elégedett vagyok. A következő cél jövőre az olaszországi Világbajnokság, amit már meg is szeretnék nyerni – mondja Fanni.

navigate_before
navigate_next

 

A Makó Budo Klub gálájának idei díjazottjai:

Debreczeni Dalma – aerobic

Körömi Ábel – ökölvívás

Molnárné Mucsi Bernadett

Nagy Ramóna – kick-box

Németi Zsófia – taekwon-do

Pósa Mónika – aerobic

Majoros Róbert – erőemelés

Kovács Laura Fanni – kick-box

Fritsch Zsófia – aikido

Faludi János – aikido