Kiemelt hírek Makó Színes

Angliával ismerkedtek az Ifjúsági Színtérben

A MAFIA szombati programján az angol Bob Holmes volt a vendég. A különböző nemzetek kultúrájának bemutatásából folyamatos sorozatot indítanának a fiataloknak.

Nagy Szabolcs – Makó

Tokaji! – mondta mosolyogva el Bob Holmes arra a kérdésre, hogy kóstolt-e már magyar borokat. Az Ifjúsági Színtérben előadást tartó angol férfi szereti a magyar konyhát is, ami fűszeresebb, mint az angol. Ismeri az 1953-as angol-magyar focimeccsre eredményét, amelyről megjegyezte, arra a 3:6-os vereségre nagyon sokszor emlékeztetik rá hazánkban, mikor megtudják, hogy angol.

Bob Holmes egyébként saját nemzetének kultúráját, szokásait, és ételeit jött el megismertetni Makóra a MAFIA kérésére. Természetesen először az időjárásról beszélt.

Mindenkinek először ez jut eszébe Angliáról, nem is csoda. Mindig esik. Nálunk a felhők sokkal alacsonyabban vannak, mint Magyarországon, olyan, mintha itt nagyobb lenne a tér – tudtuk meg tőle.

navigate_before
navigate_next

Az Ifjúsági Színtér programjának fő célja, hogy a makói fiatalok megismerjék az anyanyelvi szintű angol beszédet, illetve betekintést nyerjenek a szigetország életébe.

– Én kilenc éve tanulok angolul, nemsokára nyelvvizsgát is szeretnék belőle, később pedig tolmácsként is dolgoznék. Németet is tanulok, de az szerintem sokkal nehezebb. – mondja Molnár Brigitta. A 15 éves makói diák elsősorban az Amerikai Egyesült Államokba vágyik, mert rokona is él ott. Angliáról elsőre neki is a rossz időjárás jut eszébe.

Az előadás után egy kis angol finomságot is megkóstolhattak a fiatalok. Egy hagyományos teasütemény, a scone, és igazi angol tea is került az asztalra.