Kiemelt hírek Színes

Megkezdődött az adventi vásár Makón – videóval

Forralt bor és kürtőskalács illata keveredett a Makovecz téren, ahol az adventi vásár várja a kilátogatókat. Kézműves termékekben sincs hiány.

Gajáta Fanni – Makó

Karácsonykor kicsit mindenhol több angyalka jelenik meg: az otthonokban, a főtereken és a kézművesek kínálatában is fel-felbukkannak a szárnyas védőszentek. Makón sincs másképpen, ugyanis több standnál várták a gazdájukat a kézzel készült angyalkák. Túri Kitti az ünnepek alkalmából az állatfigurák mellett hóembereket, szaloncukrokat és hópelyheket is horgol.

– Hobbiból indult ez az egész, a Youtube-ról tanultam meg a horgolást. Áprilisban kezdtem neki és azóta több dolgot is készítettem már. Az első megrendelésemet a barátnőm kérte, aki babalátogatóba vitt ajándékként egy hajpántot. Az anyukának annyira megtetszett, hogy rendelt még egyet. Aztán szájról szájra terjedt és a hobbi kinőtte magát – fogalmazott Kitti. A megrendelők kedvencei a Minyonok, a polipok és a csigák, illetve az orchideák is népszerűek.

navigate_before
navigate_next

Sok autóban lehet látni a visszapillantókon az angyalkákat: őket Kiss Istvánné készíti. A makóiak nagyon kedvelik ezt a díszt, amely akár fenyődíszként is használható. Az angyalkák megszületése sok időt igényel, körülbelül 5-6 óra alatt készül el egy darab.

– Több százat már biztos csináltam, sok került külföldre, többek között Angliába, Spanyolországba és Németországba, de Székelyföldre is került már el angyalka – árulta el a készítő.

Az adventi vásárokról nem hiányozhatnak a finom ételek és italok sem: kürtöskalácsok, hamburgerek, lepények és különböző ízesítésű forralt borok közül választhatnak a kilátogatók. Tavaly nagy sikert aratott a szalmalabirintus, ezért idén is felépítették azt. Egy kis újítás történt a programban: a délután folyamán Tolvai Reni is fellépett a Makovecz téren.

Egy kis ízelítő a makói adventi vásárról:

2 Responses

  1. Az adventi vásár nyitónapja véleményem szerint kiválóan sikerült. Az új helyszín, az új látványosságok és produkciók semmihez sem hasonlítható hangulatot teremtettek. Külön dicséret illeti a bérpalota falára vetített Karácsonyi képet, a több ponton elhelyezett melegedési lehetőséget és a Tolvai Reni koncertet. A színvonalas Hagymafesztivál után mostmár van Makónak egy másik színvonalas rendezvénye, a Karácsonyi vásár, amit mindenkinek érdemes felkeresni. Köszönet a szervezőknek! További sok sikert!

  2. Dicséretre méltó megoldás. Nagyon ötletes . Gratulálok az ötletért!

Comments are closed.