Kiemelt hírek

Házhoz viszik az Erzsébet-utalványokat

Megkezdték az Erzsébet-utalványok osztását a makói képviselők: a 10 ezer forint értékű utalványoknak örülnek a 70 év felettiek, úgy érzik, nagy segítség ez a városvezetés részéről az ünnepek előtt.

Gajáta Fanni – Makó

Még az augusztusi testületi ülésen döntött úgy a makói grémium, hogy 5 ezer forintról felemelik az Erzsébet-utalvány értékét, amelyet a 70 év feletti nyugdíjasok kapnak a városban. Így az ünnepek előtt 3314 szépkorú, 10 ezer forint értékű segítségben részesül.

– Amikor 2014-ben felállt az új városvezetés az új képviselő testülettel, akkor olyan elhatározásra jutottunk, hogy nagyobb megbecsülésben kell részesítenünk azon időskorúakat, különös tekintettel azokra 70 év felettiekre, akik sem nyugdíjas klubokba, sem nyugdíjas rendezvényekre nem tudnak eljárni, hanem otthon fekszenek idősen, betegen, esetleg egyedülállóan. Így, hogy házhoz visszük az utalványokat, nagyobb megbecsülésben részesülnek azok is, akik nem tudják elhagyni a házukat – fogalmazott Kovács Sándor települési képviselő. A városatya az elkövetkező időszakban 395 háztartást keres fel a körzetében.

Bíró Sándorné Kádár Etelka is nagyon örült a segítségnek. Az idős asszonyt már tavaly is részesült az Erzsébet-utalványban. A 89 éves Etelka néni egy diákotthonból ment nyugdíjba, de földműveléssel is foglalkoztak a családjával.

– Mivel kevés nyugdíjból kell megélnem, így ahhoz képest sokat jelent ez a támogatás. Élelemre és húsra szeretném költeni az utalványt, mert máshogy nem tudnék venni – mesélte az idős asszony. Tervei szerint hurkát, kolbászt, darált húst és combot fog vásárolni a közeli szupermarketben.

Már a posta is kézbesíti a kormány által megszavazott Erzsébet-utalványokat, így ebben a hónapban 20 ezer forintnyi utalványt kapnak a makói 70 év felettiek. Azonban nemcsak decemberben, hanem jövő évben a húsvéti ünnepek előtt is támogatja a városvezetés a szépkorúakat: akkor is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványban részesülnek az idősek.