Az elmúlt napokban a város számos pontján felszerelték a karácsonyi díszkivilágítást, illetve a főtéri élőfenyőre is felkerült az égősor. December 1-jén, pénteken fel is kapcsolják őket.

Gajáta Fanni – Makó

Már látható, hogy közeleg a Karácsony: Makón már több helyre felkerültek a hópelyhek, a csillagok, az égősorok és a „Boldog Karácsonyt” kívánó szöveg. Nem is kell sokáig várni, hogy felgyulladjanak: pénteken már fel is kapcsolják őket, így fénybe borul a Korona Szálló, a Polgármesteri Hivatal és az egykori városháza épülete, a Makovecz téri „sétálóutca” és a villanyoszlopok is.

Idén új helyre kerül az adventi vásár, a Makovecz tér ad nekik otthont. Erről már olvasóinkat is faggattuk, hogy mit szólnak az új helyszínhez. Az önkormányzattól megtudtuk, nemcsak a vásár lesz itt, hanem a gyertyagyújtások és a betlehemi jászol is itt kap helyet.

Idén a városnak két karácsonyfája lesz: egy a Makovecz téren, illetve egy a Nyugi bárnál. Előbbi egy élőfa, utóbbi pedig egy lakos által felajánlott fenyő lesz. A városvezetés megerősítette, lakossági felajánlásból kapott fát ettől függetlenül is kivágták volna.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest