Kevés szó esik Makón a helyi könnyűzenei együttesekről, zenészekről. Portálunk cikksorozatot indít bemutatásukra, amelynek első részében bemutatjuk az 1991-ben alakult The Garde-ot.

Tanács Dóra Gréta – Makó

A város egyik leghíresebb zenekara a The Garde, amely egy szegedi és makói tagokból létrejött gitárzenekar. 1991-ben alakultak, főiskolai zenekarként, már a kezdetekkor saját számokat írtak, feldolgozásokkal később kezdek el foglalkozni. Hamar kialakult közönségük, számos koncertet adtak. Ekkor azonban csak 1994-ig működtek többek között sorkatonai szolgálat miatt. Fotók: Facebook

1997-ben újra nekifutott a csapat a zenélésnek, azonban a basszusgitárosuk váratlan halála és egy másik tag családi okok miatt történő kilépése miatt ketten maradtak a bandában. Új tagok jöttek, ekkor a következő volt a felállás:

Botos Tibor (alapító tag, gitár, ének, Makó)

Prágai Krisztián (alapító tag, dob, Makó)

Hímer István (basszusgitár, Szeged)

Dula Sándor (gitár, Szeged)

A pop-rock zenei vonalat képviselő zenekar több fesztiválon (Sziget, EFOTT) is feltűnt az elmúlt években, 2003-ig heti folyamatosan koncerteztek, számos megkeresés érkezett hozzájuk, azonban a felgyorsult események igényelték volna azt, hogy a fővárosba költözzenek. Családi és hivatásbéli kötelezettségek miatt erre nem volt lehetőség, így ismételten felfüggesztette működését az együttes.

2016 óta újra működik a banda, nagy visszatérésük a Szegedi Borfesztiválon történt meg, azóta is gőzerővel dolgoznak azért, hogy zenéjük minél több emberhez és nemzethez eljusson.

Érdemes figyelni a Facebook oldalukat is, hiszen annyit már elárultak, december végén Makón koncerteznek majd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest