Hírek Kiemelt hírek Makó Sport

Keri kupán bizonyíthattak a térségi iskolások

A kétnapos rendezvényen a diákok a sportolás mellett kicsit megismerhették a Návay iskolát, azon belül is leginkább a tornacsarnokot, ahol a futballmérkőzések zajlottak.

Kiss Dániel – Makó

– Azért rendeztük meg az általános iskoláknak ezt a versenyt, mert kevés lehetőségük van a kistérségen belül egymással összemérni az erejüket – mondta el Kozák György kollégiumvezető, a kupa főszervezője. Az esemény sikerét jelzi, hogy tavaly annyian jelentkeztek, hogy idén már két napra bontották a programot: szerdán a lányok, ma pedig a fiúk mutathatták meg tudásukat. Nem csak makói intézmények, hanem a térség csapatait is várták a kupára.

navigate_before
navigate_next

A mai nap a SZIGNUM, az Almási, a Katolikus Általános Iskola és az Apátfalvi Dózsa György Általános Iskola diákjai küzdhettek meg a kupáért. Ménesi Csaba a Katolikus iskola színeiben lépett a pályára. Kicsiként szerette meg a focit, elsőnek nézte, aztán maga is elkezdett játszani. A kupa megszerzésének céljával érkezett, és azt is elárulta, hogy példaképe Álvaro Morata, a Chelsea játékosa. Vörös Péter István Apátfalváról hasonló ambíciókkal érkezett: reméli, hogy ők nyerik a kupát, ezzel hírnevet szerezve iskolájuknak. Jelenleg klubszinten, az U16-os korosztályban játszik, de szeretne a következő szezonban Szegedre vagy Makóra igazolni.