Megszületett az idei Otthon Melege program második miniszteri döntése arról, hogy ki és mennyi támogatást kap elavult mosógépje vagy hűtőgépe cseréjére. Ha nem nyert az első körben, most nyerhetett.

Korom András – Makó

Az idén is jelentős volt az érdeklődés az országos mosógép és hűtőszekrény cserét jelentő Otthon Melege pályázatra, melyen szép számmal indultak Makóról és a környező kistelepülésekről. A program célja, hogy az elavult jelentős energiát elhasználó mosógépeket és hűtőket minél többen energiatakarékosra cseréljék. Ehhez nyújtott pályázóként átlagosan 40 ezer forintos támogatást a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Az idei Otthon Melege Programon belül a hűtő- vagy fagyasztó készülékek, mosógépek, mosó-szárítógépek energiamegtakarítást eredményező cseréjére az ország minden részéből összesen több mint 63 ezren pályáztak. A családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. A fejlesztéseknek köszönhetően nemcsak a lakossági energia-felhasználás hatékonysága javulhat, hanem mérséklődik a hazai szén-dioxid-kibocsátás is. A 2014 szeptemberében indult Otthon Melege Program már több mint 130 ezer háztartás energiahatékonyságát javította.

Az első miniszteri döntés a támogatásokról megszületett, hogy kik is nyertek az itt olvasható.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest